Стільки років живу і не знала, що не треба всі бур’яни викорчовувати: сусідка розповіла, які з них залишити

Бур'яни часто створюють ще той клопіт для городників. Проте не всі вони потребують негайного прибирання з ваших ділянок. Дізнайтесь, які види бур'янів допоможуть вам отримати рясний врожай.

Бур’яни – вічна проблема всіх городників. Проте мало хто знає, що деякі з бур’янів все ж таки є корисними та важливими для того, щоб рослини не хворіли та добре росли. У цій статті ми розповімо, які ж бур’яни варто залишити, щоб вони насичували ґрунт поживними мікроелементами та підвищували імунітет задля збагачення врожаю.

Одним з таких бур’янів є мокрець, який приносить неймовірно високу користь для ділянок, на яких ростуть перці, помідори, капуста, баклажани тощо. Мокрець не є шкідливим для тих городніх культур, які ростуть досить глибоко, оскільки у нього поверхневий тип коріння. Завдяки тому, що ця рослина розтілається тільки на поверхні землі, вона має здатність захищати ґрунт від перегріву та утримувати вологу. Це є досить важливою та актуальною функцією у літню спекотну погоду. Мокрець, у тому числі, підходить як мульча, що буде насичувати ґрунт всіма необхідними поживними речовинами. Як ви могли побачити, від цього бур’яну дуже багато користі, тому його варто було б залишити на вашій городній ділянці.

Експерти назвали, які з бур'янів допоможуть збільшити врожайність
Експерти назвали, які з бур’янів допоможуть збільшити врожайність

Крім того, ще одним корисним бур’яном є полин. Як правило, цей бур’ян відомий багатьом завдяки своїм лікарським властивостям. Зокрема, ним користуються як знеболювальним та жарознижуючим препаратом. Проте на городі його необхідно залишити з декількох причин. Перше, полин має антисептичну дію, тим самим захищає рослини на городі від різного роду захворювань та покращує загальну якість ґрунту. Друге, полин має ряд корисних та поживних мінералів, таких важливих для активної стимуляції росту та здорового розвитку рослин. До них належать цинк, мідь, залізо та марганець.

А ось ті бур’яни, які належать до рослин-паразитів і напівпаразитів, експерти радять обов’язково знищувати, бо вони тільки те й роблять, що приносять шкоду вашому городу. До них можна віднести такі, як зубчатка, вівсюг, снить, дикий портулак, пирій повзучий, овчанка, польовий в’юнок, усі види заразихи тощо.

Таким чином, не всі бур’яни потребують негайного видалення з ваших городніх ділянок. Деякі з них все ж таки не завадило б залишити, бо вони здатні принести вам користь та збагатити ваш врожай.

Популярне

Подібні новини