У липні купую відразу 5 пачок соди, вистачає на 2 дні: обробляю огірки та не маю мороки зі шкідниками

Ви знаєте наскільки сода може бути помічною для дачника? Цей, здавалось би, виключно кулінарний інгредієнт стане для вас кращим помічником, якщо вашу ділянку заполонили різні неприємні комахи.

Сода дуже корисний та помічний продукт. Вона корисна у випічці, нею гарно можна відчистити нагар на каструлях і на городі карбонат натрію також буде дуже помічним.

Почнемо з того, що цей порошечок стане ідеальним засобом у боротьбі зі знахабнілими колоніями мурах. Варто лише змішати її з цукровою пудрою та посипати цією сумішшю будиночки комах, як їхня популярність швидко зменшиться. Лижне середовище протипоказано для перетинчастокрилих, адже знищує їхній організм зсередини.

Як використовувати соду в господарстві
Городник розповів, як содою вивести шкідників на городі

Крім цього, сода може стати ідеальним помічником при боротьбі з попелицею. Достатньо всього 1 ложки на літр води та ще 30 грамів миючого засобу, і все — антидот від вусатого шкідника готовий. Обприскайте цим розчином листя та стебла городини і дуже швидко всі непрохані гості втечуть після такого “спа”.

А ось просто у сухому порошковому вигляді карбонат натрію допоможе від слимаків і не зашкодить ґрунту. Варто просто посипати ним гряди, як молюски самі перестануть навідуватися до овочів, бо для них такий лужний бар’єр також протипоказаний. Після контакту з речовиною, тіло цих істот починає покриватися опіками і врешті-решт стане відмирати.

Експерти розповіли, як можна полагодити пластикову деталь за допомогою звичайної соди
Городник розповів, як содою вивести шкідників на городі

Можна за допомогою засобу також боротися і з фітофторою. Рецепт простий: 10 столових ложок, або пів склянки слід змішати з 1 столовою ложкою соняшникової олії. Далі цю кашицю додаємо у відро води та добре перемішуємо. Ліпідні сполуки разом з карбонатними утворюють емульсію і тому перед обприскуванням грядок слід дуже добре все перемішувати, аби корисні компоненти не випадали в осад, а ваша праця, відповідно, не була даремною.

Популярне

Подібні новини