Сусід з 30-річним стажем поділився секретом, як врятувати томати від фітофторозу: це “біле золото” – люкс

Існує безліч ефективних методів позбутися такої "бяки" на томатах, к фітофтора. Сьогодні ми розповімо при причини її появи, та простий метод усунення проблеми.

При вирощуванні томатів мало кому вдається уникнути зустрічі з таким неприємним захворюванням, як фітофтороз. Найчастіше воно проявляється в липні. Саме тому наші посадки потрібно заздалегідь захистити, провівши відповідну профілактику. Ось які засоби допоможуть у боротьбі з цією небезпечною недугою.

Поширенню фітофторозу сприяють підвищена вологість та холодна погода. Це найчастіша хвороба сімейства пасльонових, яка проявляється характерними чорними плямами на томатному листі. Одним з найкращих засобів, що запобігають її розвитку, є препарат Фітоспорін.

Для захисту культур перед пересадкою розсади у відкритий ґрунт лунку попередньо проливають розчином Фітоспорину, який розводять за інструкцією. Цей засіб також ефективний проти інших грибкових захворювань і чудово стимулює розвиток та зростання рослин.

 Городники розповіли, як позбутися фітофтори на томатах
Городники розповіли, як позбутися фітофтори на томатах

Що стосується натуральних добрив, позбутися від цієї хвороби допоможе і звичайна молочна сироватка. Один літр продукту розводять у дев’яти літрах відстояної води та обприскують томатні кущі на листі. Замість сироватки можна використовувати нежирний кефір. Молочні продукти створюють на листі культур плівку, яка перешкоджає поширенню грибкових спор.

Такі обробки необхідно провести кілька разів наприкінці червня та на початку липня. Використання зазначених засобів допоможе захистити ваші томати від фітофторозу і забезпечити здоровий врожай.

Популярне

Подібні новини