Довго сперечалися з сусідкою, що вигідніше брати для прання: гель чи порошок – результат вразив нас обох

Гель та сухий порошок – часті помічники господинь під час прання. Проте, що все ж таки вигідніше використовувати? Дізнайтеся про це у цьому матеріалі.

Магазини пропонують нам великий вибір продукції, щоб достатньо якісно і швидко випрати речі. Зокрема, цей асортимент засобів включає в себе різноманітну кількість гелів та порошків для прання від абсолютно різних виробників, у яких достатньо складно орієнтуватися. Тому давайте розберемо плюси і мінуси даних засобів.

Перше, що слід виділити, – це те, що гель має достатньо обережний вплив на саму тканину, він простіше змивається з волокон та менше псує пральну машинку. А от порошок здатний краще впоратися зі складними і застарілими плямами.

Наступне, про що варто сказати, – це те, що гелі набагато простіше відміряти, аніж порошок. Крім того, з гелем у вас не буде проблеми, навіть коли ви використаєте його більшу кількість, ніж було необхідно. А от у випадку з порошком у даній ситуації ви можете отримати велику кількість розводів на речах.

Господині розповіли, що краще використовувати для прання речей
Господині розповіли, що краще використовувати для прання речей

Сухий порошок експерти рекомендують краще використовувати для ручного прання або ж замочування речей, а гелі – для прання за допомогою машинки. Якщо ви шукаєте засіб, щоб прибрати органічне забруднення, то найкраще обрати гель, тому що він здатний простіше розчинитися у теплій воді.

Крім того, алергікам рекомендовано користуватися рідкими засобами, оскільки сухий порошок має маленькі частинки, які можна легко вдихнути. Якщо говорити про зручність упаковки, то тут також виграють гелі, оскільки пляшкам не страшна волога, на відміну від упаковок з порошком, які менш герметичні за своєю структурою.

Окрім того, незважаючи на те, що гелі дорожчі у своїй ціні, вони більш економно витрачаються, оскільки мають високу концентрацію. Чого не скажеш про порошки, які ще й до того ж легко розсипаються.

Таким чином, обидва засоби мають як свої плюси, так і свої мінуси. З одного боку, порошки краще підходять для очищення стійкого та сильного забруднення, для прання у жорсткій або гарячій воді. А з іншого боку, гелі підійдуть для зовсім інших ситуацій, зокрема прання делікатних речей у холодній воді та алергікам. Тому можна використовувати як порошок, так і гель в залежності від ваших умов застосування.

Популярне

Подібні новини