Беру на 1 літр води всього 1 склянку цього ефективного засобу, і розчин для виведення плям від іржі готовий

Мабуть, практично кожен із нас мав справу з плямами іржі на різних поверхнях. У цій статті ви дізнаєтеся, як швидко прибрати ці забруднення з будь-якого матеріалу за допомогою доступних засобів.

Як же прикро отримати пляму іржі на улюбленому одязі. Проте не варто засмучуватися, тому що існують ефективні народні засоби, котрі допоможуть прибрати це забруднення всього лише за лічені хвилини.

Одним із таких дієвих засобів є всім відомий оцет та звичайна кухонна сіль. Цей засіб чудово справляється з плямами іржі на джинсах будь-якого кольору. Для цього необхідно просто змішати оцет з сіллю, щоб утворилася суміш, схожа на “кашку”, але слідкуйте, щоб вона була не дуже густою. Потім нанесіть її на забруднення і залиште на декілька годин. Після витримки часу річ рекомендується прополоскати. Але якщо забруднення залишилось, процедуру варто повторити знову.

Якщо одяг однотонний та світлий, то його рекомендується замочити в оцті приблизно на 5-15 хвилин (одна склянка оцту на один літр води), а після цього річ радять прополоскати.

Для виведення плями іржі з тюлю можна скористатися перекисом водню. Для цього просто нанесіть рідину на забруднення та залиште до видалення плями.

Господині розповіли, як вивести плями від іржі з будь-якої поверхні
Господині розповіли, як вивести плями від іржі з будь-якої поверхні

Також чудово видаляє плями іржі з речей лимонна кислота. Щоб приготувати цей розчин, потрібно взяти 1 чайну ложку лимонної кислоти та розчинити її в одній склянці води. Після цього, за допомогою водяної бані, розігрійте суміш і залийте гарячим розчином пляму. Далі варто почекати, поки забруднення зникне, і вже потім прополоскати одяг. Проте зверніть увагу, що даний спосіб взагалі не радять застосовувати для речей із синтетичної тканини, оскільки колір може стати тьмяним, а річ “сісти”.

Що стосується очищення плям іржі з металу, то тут є також декілька не менш ефективних засобів. Одним із таких є алюмінієва фольга. Для цього відріжте маленький шматок фольги та зробіть з неї кульку, а потім очистіть поверхню. Цей метод підходить для видалення плям іржі на ножах, секаторах, прасці і тд.

Сода також підходить для очищення плям з металу. У цьому випадку необхідно змішати воду та соду у зручній ємності до утворення суміші, за консистенцією схожу на густу сметану. Далі нанесіть цю пасту на пошкоджену іржею металеву поверхню. Почекайте приблизно 30 хвилин, поки суміш подіє, а потім протріть за допомогою металевої щітки та змийте водою.

Для того, щоб видалити плями іржі з машини, окрім спеціальних хімічних засобів, можна спробувати зробити механічне оброблення. Для цього необхідно взяти інструмент для шліфування із використанням абразивних матеріалів. Також можна застосувати наждачний папір різноманітної щільності. Проте цей метод займає багато часу, тому його варто використовувати тільки для окремих плям. У тому випадку, коли забруднення займає досить велику площу, то краще скористатися електроінструментами, наприклад, болгаркою, дрилем, полірувальною машинкою тощо.

Популярне

Подібні новини