Кожні 3 роки вношу під дерево по 5 відер цього засобу, і яблука більше не опадають в липні: дієвий лайфхак

Опадання яблук в липні потребує особливої уваги. Дізнайтеся у цьому матеріалі, чому саме це відбувається та що необхідно зробити, щоб уникнути цього неприємного явища.

Експерти виділяють декілька причин, чому яблуня, котра не належить до ранніх сортів, раптом починає скидати свої плоди заздалегідь. Однією з причин є недостатня кількість вологи, у зв’язку з чим дерево здатне позбуватися слабких зав’язей та листків у досить спекотну погоду. Проте проблема із зав’язями не відноситься до критичної, оскільки плоди, котрі залишилися, просто будуть становитися більшого розміру. А от коли яблуня втрачає занадто багато свого листя, тоді у цій ситуації вже можна буде попрощатися з урожаєм. Щоб цього уникнути, слід поливати яблуню під час сухої погоди. Найкраще це робити у вечірні години за допомогою теплої води, оскільки прохолодна вода буде мати протилежний ефект. При цьому нормальна кількість води становить приблизно 10 або 15 відер.

Зазвичай весною яблуню радять поливати через близько 20 днів після завершення цвітіння, а літом та осінню – приблизно за 20 днів до початку збору врожаю. При аномальній спеці рекомендовано поливати раніше зазначених термінів, при цьому ще і не один раз.

Садівники розповіли, що зробити, щоб яблуні не опадали в липні
Садівники розповіли, що зробити, щоб яблуні не опадали в липні

У тому випадку, коли яблуневі плоди покриваються плямами бурого кольору, які згодом починають розростатися до більших розмірів та становляться колами разом зі спорами грибів, то це означає, що дерево почало хворіти плодовою гниллю або ж, як її ще називають, моніліозом. Згодом уражене яблуко починає опадати. Для того щоб прибрати це захворювання, слід після збору врожаю обприскати дерево за допомогою розчина мідного купоросу (на 10 літрів води близько 100 г). Також в період ранньої весни для профілактики дерева рекомендовано обробити за допомогою 3%-вої бордоської рідини. А в період приблизно за 3 або 4 дні до початку цвітіння – за допомогою 1%-вої бордоської рідини.

Крім того, не варто забувати, що дерево може почати скидати яблука через нестачу поживних речовин. У цьому випадку рекомендовано кожні три роки підживлювати дерево за допомогою 5 відер перепрілого гною.

Популярне

Подібні новини