Протираю пил вдома лише раз на тиждень навіть влітку: по-хитрому додаю 1 ложку цього копієчного засобу

Турбуватися про свою оселю завжди приємно і як же ж завжди хочеться, щоб приємна чистота лишалася подовше. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас цікавий лайфхак, щоб зберегти меблі від пилу.

У вас бувало так, що тільки-но витрете пил з меблів, особливо лакованих, так вони знову стоять у порохах? Влітку це відбувається частіше через відкриті вікна та протяги. Також мороки додають ремонти, які всі зазвичай роблять у теплий сезон, адже через витяжку до вас може потрапити чимало бруду від сусідів.

Меблі здатні натягувати його на себе по одній простій причині: таке фізичне явище, як статична електрика буквально діє як магніть для легких крихітних частинок різних речовин. Починаючи від ґрунту, закінчуючи різноманітними порохами із штукатурки та інших ремонтних відшарувань.

Експерти розповіли, як зробити так, щоб пил не осідав на меблях

Не варто забувати і про те, що ми з вами, люди, також лишаємо свій слід вдома, адже наша шкіра, епітелій часто оновлюється та відшаровується, лишаючи по собі маленькі лусочки. До речі, в середньому за життя людина втрачає аж 18 кіло цього добра.

Аби не бігати з ганчіркою щодня, пропонуємо скористатися цікавим лайфхаком, який точно допоможе у прибиранні. Для цього потрібно взяти відро води та додати всього 1 столову ложку гліцерину. Він буде створювати антистатичну плівку і порохи будуть не так інтенсивно осідати.

Секретний засіб для прибирання: простий та швидкий
Експерти розповіли, як зробити так, щоб пил не осідав на меблях

Крім цього, його можна наносити прямо на поверхню меблів. Спершу приберіть шар пилу просто вологою ганчіркою, а далі вже додайте 2-3 краплі прямо на стіл, полицю чи шафу та добре все розітріть.

З гліцерином також слід мити підлогу для додаткової чистоти. Принцип дії засобу — той самий, а ось кількість його у відрі має бути більшою. На квартиру метражем понад 20 квадратів, слід використовувати 2 столові ложки на 10 літрів рідини.

Популярне

Подібні новини