Цей “потужний” розчин з 50 г солі та 1 ст. л. мила прибрав всі бур’яни, при цьому ще й ручки не забруднила!

Бур'яни створюють дуже багато клопоту кожному городнику. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як дуже швидко прибрати їх за допомогою доступних засобів, навіть не забруднивши руки.

Бур’яни займають дуже багато часу та сил під час боротьби з ними. Проте не потрібно засмучуватися. Розповідаємо, як за лічені хвилини без зайвих зусиль прогнати їх зі своїх ділянок, при цьому ще й зберегти чистоту ваших рук.

Один із таких ефективних засобів можна приготувати на основі звичайної кухонної солі. Для цього візьміть 1 кілограм солі та розчиніть її у 4 літрах води. Далі дуже щедро обробіть за допомогою цього засобу потрібну ділянку, на якій знаходяться бур’яни. Цей розчин досить непогано справляється з бур’янами на тротуарній плитці і зазвичай його вистачає орієнтовно на 1-0,5 квадратних метра. У тому випадку, коли бур’яни вже міцні та високі, процедуру можна проводити повторно протягом декількох днів.

Крім того, експерти радять також проводити обприскування цим розчином за допомогою пульверизатора на листках та стеблах рослин. Для ще кращого результату процедуру слід здійснювати під час сонячної погоди.

Городники розповіли, як прибрати бур'яни і не забруднити руки
Городники розповіли, як прибрати бур’яни і не забруднити руки

Ще одним не менш дієвим засобом є розчин з господарського мила. Щоб його приготувати, необхідно у 2 літрах теплої води розчинити один шматочок господарського мила. Для того, щоб пришвидшити процес розчинення мила, його можна розмістити у воду ще з вечора. За цей час воно встигне розкиснути і буде досить легко розчинятися. Також, як варіант, можна натерти мило за допомогою тертки і залити стружку водою. Рекомендується брати мило 72%, оскільки воно здатне краще працювати.

Далі, коли мило вже повністю розчиниться, змішайте його разом з оцтом у пропорціях 1:1 та обробіть даним засобом стежки, проміжки між плитками тощо. Обробку даним складом також рекомендовано проводити під час теплої сонячної погоди та принаймні через 3-4 дні після дощу.

Наступний ефективний засіб можна створити на основі оцту. Для цього змішайте разом 9% оцет та кухонну сіль (орієнтовно на 50 г солі додаємо 2 л оцту), добавляємо 1 столову ложку господарського мила та все ретельно перемішуємо. Цим засобом поливаємо під корінь бур’янів, а також можна провести обробку за допомогою пульверизатора на листках та стеблах.

Популярне

Подібні новини