Французька підживка для орхідеї! Дармовий рецепт зі старої газети: готується за 2 хвилини, але ефект який!

Орхідеї потребують правильного та своєчасного підживлення для того, щоб щедро квітнути. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як з одного доступного інгредієнта приготувати корисне добриво для квітки.

Для того щоб приготувати надзвичайно поживне добриво для орхідеї, вам знадобиться всього лише молоко. Це “біле золото” здатне неабияк підживити рослину. Крім того, молоко ще й доступний інгредієнт.

Експерти називають декілька основних причин, через які молоко має корисні властивості для орхідеї. Перша з них – це те, що воно у своєму складі має азот, котрий провокує появу нових бутонів та листя. Друга – молоко також містить кальцій, який допомагає зміцнити кореневу систему та стебла. Третя – магній, який міститься у молоці, краще впливає на фотосинтез та колір квіток та листя.

Щоб приготувати цей розчин для підживлення орхідеї, необхідно взяти 1 столову ложку коров’ячого молока (жирність 3,2-6%) та перемішати з 0,5 літра дощової або відстояної води.

Експерти розповіли, чим можна підживити орхідею
Експерти розповіли, чим можна підживити орхідею

Для того щоб провести полив орхідеї цим молочним розчином, необхідно розмістити квітку у великий таз чи миску та щедро ним полити. Потім зачекайте приблизно 15 хвилин, щоб розчин встиг проникнути в листя та кореневу систему, а після цього зайву рідину просто злийте. Підживлення “білим золотом” експерти рекомендують здійснювати принаймні один раз на місяць, а краще – кожні два тижні, і в результаті ви отримаєте рясне та пишне цвітіння квітки.

Також за допомогою молочного розчину можна протирати листки орхідеї. Для цього візьміть одну столову ложку молока та змішайте його з двома ложками води. Далі щедро змочіть у даному засобі ватний диск та протріть листки квітки. Це допоможе зробити їх чистими, блискучими, а головне – здоровими. Крім того, пропорції молока мають бути відповідними до вказаної норми, щоб згодом не утворився неприємний запах та не уповільнювався ріст рослини. Також молоко обов’язково має бути тільки розведеним, та не проводьте обробку орхідеї частіше, ніж було зазначено.

Популярне

Подібні новини