Помідори тільки цього й чекають: це супер потужне та живильне підживлення збільшило наш врожай в 10 разів

Ваші помідори потішать неймовірним врожаєм, який ви дійсно будете збирати відрами. Для приготування добрива вам навіть не доведеться сильно витрачатися!

Помідори — найпрекрасніша літня городина, що не просто чарує смаком, а дає можливість приготувати багато страв, від салатів до борщу, запастися консервацією на зиму. Аби томати гарно та щедро родили, необхідно просто зараз дати їм необхідну порцію калію і фосфору для формування плодів.

Не обов’язково зразу братися за покупні дорогі добрива, адже все, що вам потрібно вже є скоріше за все на вашій кухні. І це — звичайні хлібопекарські сухі дріжджі. Вони не тільки підсилюють імунітет томатів, але й сприяють більш активному засвоєнню поживних речовин з ґрунту. У магазині ви їх можете придбати в середньому за 40 гривень.

Городник розповів, як підвищити врожайність томатів без витрат

Для приготування добрива вам знадобиться один пакет дріжджів (100 грамів), дві столові ложки цукру і вода. Спершу змішуємо їх з цукром, аби активізувати дію. Додаємо 3 столові ложки води та даємо пів години “погуляти”. Далі все добре розмішуємо ще у 10 літрах. Поливати таким розчином потрібно обережно, виливаючи по 500 мл під кожен кущ томатів. Важливо, аби підгодівля не потрапила на листя.

Є ще один спосіб дешево та ефективно підживити кущі. Для цього візьміть банку об’ємом 3 літри і заповніть її на одну третину чорним хлібом. Потім налийте в ємність воду доверху і розчиніть там 100 грамів дріжджів. Все добре мішаємо.

Як захистити томати від спеки: поради від городників
Городник розповів, як підвищити врожайність томатів без витрат

Залиште цю суміш на 3-5 днів для настоювання та бродіння, щоб дріжджі почали активно працювати. Після закінчення цього часу процідіть настій і розведіть його водою в пропорції 1:10. Вливаємо по 2 літри під кущ, також оминаючи листя, адже це може викликати опіки на зеленій масі.

Популярне

Подібні новини