Потрібна лише алюмінієва фольга: як охолодити кімнату влітку під час відключення світла — народний лайфхак

Чи знаєте ви, що лише за допомогою фольги ви можете знизити температуру у кімнаті? Цей лайфхак точно стане вам у пригоді зараз під час відключень світла.

Цього літа українці стикнулися з надзвичайно спекотним літом. До +40 підіймався стовпчик термометра, а в умовах міської забудови, де все застелено асфальтним покриттям і немає навіть найменшого деревця, можна було помітити підвищення і до +50.

Африканські вітри наробили чимало клопоту, а ще й наш “сусід”, як завжди з радістю ускладнив ситуацію, залишивши нас в черговий раз без електрики. Графіки відключень світла повернулися у наше життя, а у державних установах навіть заборонили використання кондиціонерів.

Експерти розповіли, як за допомогою фольги охолодити кімнату

Нестерпна спека та задуха трималися тижнями і синоптики прогнозують, що все ще попереду. Коли сонце не лишає шансів, а зробити приміщення прохолодним хочеться, на допомогу вам прийде звичайна кулінарна фольга. Якщо повісити її на вікна, то вона ефективно відбиває сонячне світло і тепло, зменшуючи їх проникнення в приміщення. Це допомагає підтримувати нижчу температуру всередині, оскільки менше тепла потрапляє через вікна та стіни.

Експерти розповіли, як за допомогою фольги охолодити кімнату

Та не все так просто. Ви, мабуть, помічали, що фольга має 2 сторони: одну глянцеву, іншу матову. Так ось, це було створено для того, щоб краще зберігати тепло та холод. Блискучий бік добре утримує високі температури, а ось бляклий відмінно впорається з низькими.

Саме тому експерти радять повісити зараз фольгу на вікна, аби глянцева сторона дивилася на сонце. Вона буде відбивати проміння, в той час, як зворотний бік недопустить тому, щоб прохолода покидала ваше приміщення.

Також радимо під час охолодження оселі бодай вентилятором не відкривати вікна навіть на провітрювання. Так ви зможете довше зберегти комфортну температуру у кімнаті.

Популярне

Подібні новини