Як допомогти помідорам у спеку: 3 дієві поради, аби не залишитися без врожаю у липні – доведено досвідом

Помідори — надзвичайно ніжні рослини і нинішня спека їм точно не йде на користь. Як захистити свій врожай від палючого сонця — дізнайтеся у матеріалі.

Нинішня спека стала справжнім випробуванням для кожного. Ніжні томати нині у +40 переживають ненайкращі часи. Вони зазнають значного стресу, що впливає на їхній ріст і врожайність. Висока температура, сухість ґрунту та палюче сонце можуть негативно позначитися на здоров’ї рослин. Вершинна гниль, тріщини на здорових плодах і навіть загибель куща — все це результат палючого сонця.

Аби уберегти врожай, потрібно першочергово налаштувати правильний полив. Норма внесення води на кожен кущ становить 3-5 літрів. Зрошувати ґрунт краще за все у вечірній час, коли сонце заходить за обрій, адже так волога буде повільно випаровуватися і городина буде отримувати всі поживні речовини.

Городники розповіли, як збільшити врожай помідорів за допомогою гумату калію
Городник розповів, як врятувати врожай томатів у спеку

Також дачники рекомендують трішки розпушувати землю у стебла, аби рідина швидше і глибше проникла до коріння. Якщо ви забули полити і ваші томати пережили спекотний день, то не поспішайте заливати їх водою, адже це призведе до пришвидшеного росту плодів, які врешті-решт почнуть тріскатися. Згодом це може призвести до появи вершинної гнилі, з якою не так просто буде вам впоратися.

У посушливу погоду слід давати 0,8 — максимум літр водички.

Городники розповіли, як збільшити врожай помідорів за допомогою гумату калію
Городник розповів, як врятувати врожай томатів у спеку

Ще одним важливим аспектом є мульчування ґрунту. Мульча допомагає утримувати вологу, знижує температуру ґрунту та перешкоджає росту бур’янів. Використання органіки, такої як солома, трава або компост, може значно полегшити життя вашим помідорам. Мульча створює бар’єр між гарячим повітрям і корінням рослин, що сприяє підтриманню стабільної температури та вологості ґрунту.

Популярне

Подібні новини