Цей “дармовий” засіб допоміг зарядити на повну мої кімнатні рослини: такого шаленого ефекту не очікувала

З давніх-давен чай вважають поживною речовиною для рослин. Але важливо правильно його застосовувати. Розповідаємо, як перетворити звичайний чай на корисне підживлення для ваших кімнатних рослин.

Як стверджують експерти, заварка містить велику кількість мікроелементів, котрі позитивно впливають на квіти. У результаті рослини починають краще рости, квітнути та плодоносити. Проводити полив кімнатних рослин чаєм рекомендується на регулярній основі. Проте слід також враховувати, що не всім квітам потрібна така підгодівля. Крім того, чайне добриво рослини потребують не на кожній стадії свого зростання.

Спершу слід визначити потреби квітки та рівень кислотності ґрунту. Зверніть увагу, що чай містить дубильні речовини, котрі здатні знижувати кислотність.

Для того, щоб добриво з чаю приносило виключно користь, його необхідно правильно застосовувати. Бо, якщо перестаратися та внести занадто велику частину чаю чи взагалі використовувати підживлення неправильно, то можна нанести шкоду рослині. Тому слід дотримуватися певних правил.

Тільки це доступне добриво і допомогло моїм кімнатним рослинам повернутися до життя
Тільки це доступне добриво і допомогло моїм кімнатним рослинам повернутися до життя

Зокрема, чай має бути тільки чистим, не містити ароматизаторів і різних домішок. Також до заварки в жодному разі не можна добавляти цукор, оскільки він спричиняє утворення грибків та здатний привертати увагу мух і мурах. Окрім того, від чаю з цукром коренева система рослини може навіть загинути.

Для того, щоб у вазоні з квіткою не з’явилися різні жуки, можна користуватися сухою чайною заваркою як добривом. Проте вона містить меншу кількість поживних речовин. Також заварку можна застосовувати як мульчу. Для цього спершу необхідно розпушити ґрунт, далі слід внести заварку, а після цього присипати зверху трішки землею.

Обирати чай необхідно відповідно до потреб рослини (чорний, зелений, трав’яний). Ключовий момент – він не повинен бути міцним. Крім того, чай має бути теплим чи кімнатної температури, оскільки занадто гаряча вода здатна нашкодити рослині.

Експерти рекомендують проводити підживлення за допомогою чаю лише один раз на тиждень або і взагалі тільки під час процедури пересаджування рослини. Також заварка як підживлення поживна не для всіх видів рослин. Зокрема, її радять застосовувати для кактусів та папороті.

Популярне

Подібні новини