З цим “потужним” добривом 10:1 мої огірочки виростають солодші за цукор: секретний рецепт від сусідки

Інколи так стається, що вирощені на власному городі огірки мають гіркий присмак. Розповідаємо про причини такого явища та ефективне підживлення, з яким овочі неодмінно будуть солодкими та хрумкими.

Однією з найпоширеніших причин гіркоти огірків є неправильна схема поливу. Зокрема, це явище з’являється через недостачу вологи під час сухої спекотної погоди. Саме ці умови спричиняють стрес рослини та підсилюють синтез кукурбітацину – це сполука, яка і стає причиною гіркого присмаку.

Крім того, гіркота огірків може бути спричинена тривалим холодом або ж різкими перепадами температури. Також проведення поливу під час холодної погоди має здатність викликати стрес огірків, через що вони і стають несмачними. До того ж зволожувати рослину потрібно тільки теплою водою (не менше ніж 20-22 градуси).

Також гіркий присмак огірків може з’явитися через дефіцит або надлишок певних мікроелементів.

Експерти стверджують, що накопичення речовини, яка викликає гіркий присмак огірків, є незворотним. Однак для зменшення гіркоти в овочах можна відрізати краї плодів, де в основному скупчується найбільша кількість кукурбітацину.

Городники розповіли, чим варто підживити огірки, щоб вони не гірчили
Городники розповіли, чим варто підживити огірки, щоб вони не гірчили

Для підживлення радять застосовувати ті добрива, у складі яких є у рівних співвідношеннях магній та калій, оскільки саме так калій має здатність сприяти кращому засвоєнню води та корисних речовин, у тому числі й допомагає побороти стрес.

Що стосується народних засобів для підживлення огірків, щоб вони не були гіркими, то можна використовувати курячий послід. Для цього слід розвести курячий послід у воді у співвідношенні 20:1.

Ще одним дієвим народним засобом підживлення огірків від гіркоти є гній. Для того, щоб приготувати це добриво, необхідно розвести гній у воді у співвідношенні 10:1.

Наступний засіб, який допоможе огіркам, щоб вони не мали гіркого присмаку, є трав’яне підживлення. Для цього необхідно змішати воду та трав’яне добриво у пропорції 10:1.

Крім того, експерти рекомендують комбінувати народні засоби для підгодівлі огірків разом із мінеральними добривами.

Популярне

Подібні новини