Бур’ян між плиткою зник на очах: просто покропила його цим “драконячим” засобом і навіть пирій зник за 1 раз

Якщо у вас коло будинку мощена доріжка, то ви точно бачили, як пирій та інший бур'ян пробує прорости у швах. Ходити прибирати його вручну — не варіант, редакція сайту "Добрі новини" підкаже вихід.

Навіть найохайніше подвір’я може зіпсувати настирливий бур’ян. Варто лише одному насіннячку потрапити у ґрунт, як згодом вже всі вільні ділянки стають захаращені непотрібною травою. Особливо хитрим є пирій та полин. Цих “товаришів” не помітити важко, так само як і вивести. Вони пускають довгу розгалужену підземну систему коріння та проростають з нього навіть після покосу.

Для того, щоб врятувати естетику свого двору, потрібно застосувати відбілювач. Він проникає в корені рослин, знищуючи їх зсередини. Водночас варто зауважити, що цей метод можна застосовувати виключно там де мощені доріжки, адже засіб настільки їдкий, що робить землю непридатною для вирощування рослин на довгі роки.

Як позбутись від бур'янів на ділянці
Експерти розповіли, чим за 1 раз вивести бур’ян між плиткою

Процедура починається з підготовки розчину. Змішайте одну частину відбілювача з трьома частинами води. Це забезпечить достатню концентрацію, щоб ефективно боротися з бур’яном, але водночас це не пошкодить плитку. Все слід ретельно змішати, щоб відбілювач рівномірно розподілився у воді.

Далі пригостіть цим концентратом бур’ян. Найзручніше використовувати для цього садовий обприскувач, який дозволить рівномірно розподілити розчин по всій поверхні у швах. Обприскайте траву розчином, намагаючись потрапити не тільки на листя, але й на корені, які знаходяться між плитками.

Експерти розповіли, чим за 1 раз вивести бур’ян між плиткою

Коли все зробили — можете піти відпочивати. Відбілювач почне діяти вже через кілька хвилин, але для максимального ефекту краще залишити його на кілька годин або навіть на ніч. За цей час бур’яни почнуть в’янути і їх корені ослабнуть.

Коли між плиткою будуть пожовтілі залишки рослин, їх можна легко видалити механічним способом. Використовуйте ручний інструмент, наприклад, маленьку садову лопатку або скребок, щоб акуратно видалити все з щілин між плитками. Важливо бути обережним, щоб не пошкодити покриття.

Популярне

Подібні новини