Старенька бабуся-сусідка підказала, як визначити, чи варто скошувати картопляне бадилля: дієвий лайфхак

Багатьох городників перед збором врожаю хвилює питання: чи варто скошувати картопляне бадилля? Дізнайтеся у цьому матеріалі, чи потрібно взагалі проводити цю маленьку маніпуляцію з бульбами.

Багато городників вважають густе картопляне бадилля показником високого врожаю бульб-гігантів. Однак, коли картопля починає цвісти, ріст плодів помітно прискорюється, і тому занадто рясне бадилля може заважати розвитку бульб, поглинаючи з ґрунту всі корисні речовини. Через це переважна більшість городників вважає, що картоплю потрібно скошувати.

До того ж, вчасно проведений зріз зеленої маси картоплі, який слід провести приблизно через місяць після завершення цвітіння, є важливим для забезпечення високої якості плодів та їх здатності довше зберігатися. Експерти зазначають, що бадилля заважає картоплі міцніти.

Виділяють декілька основних причин, які вказують на те, що бадилля потрібно обов’язково косити. Зокрема, без бадилля всі вітаміни зосереджуються в бульбах, а їх шкірка стрімкіше ущільнюється.

Городники розповіли, чи варто скошувати картопляне бадилля
Городники розповіли, чи варто скошувати картопляне бадилля

Крім того, відзначається, що якщо зрізати бадилля картоплі, то це допоможе уникнути проблем з нерівномірним дозріванням урожаю. Також скошування бадилля може знизити ймовірність зараження бульб фітофторозом.

Зверніть увагу, що під час скошування слід залишити маленькі “хвостики”. Це допоможе під час збору врожаю краще визначити, де саме розташований центр куща і, в свою чергу, допоможе таким чином не нашкодити кущам. Також надзвичайно важливо не викопувати картоплю одразу після скошування зеленої частини. Рекомендується дати декілька днів, щоб бульби стали міцнішими.

Найкращим рішенням буде косити картопляне бадилля перед початком збору врожаю. Цей термін можна визначити більш точно, зважаючи на сорт овочів. Зокрема, ранньостиглі види, що дозрівають швидше, можна викопувати в кінці серпня, а пізніші – на початку осені.

Таким чином, знаючи всі маленькі хитрощі процедури скошування бадилля картоплі, врожай вас неодмінно порадує.

Популярне

Подібні новини