Почула від тітки на базарі: “Полий огірки цим, і вони заплетуть всю грядку”. Врожай здивував навіть сусідів

Коли городники висаджують огірочки на ділянці, вони розраховують, що з кожного куща буде наростати цілий тазик плодів. Але для цього потрібно правильно підгодовувати огірочки.

Огірки – один з найпопулярніших овочів на кожному городі українця. Щоб збирати хрусткі та соковити плоди – важливо знати як, чим і коли саме підживлювати посадки. Серпень – не виключення!

Сьогодні ви дізнаєтесь про цікавий спосіб підживлення огірків під час плодоношення. Він збільшує кількість врожаю, і зупиняють плодоношення лише осінні заморозки.

Для приготування такого добрива потрібно лише 200 грамів деревної золи та половину склянки оцту. Беремо шести- або дев’ятивідсотковий столовий продукт, змішуємо його із золою в порожньому відрі, чекаємо, поки зола погаситься, після чого заливаємо водою догори. Таким розчином поливаємо огірки по одному літру на кожен кущик.

Коли зола гаситься, з неї швидко вивільняються корисні речовини – калій, фосфор та кальцій. Огірки набагато швидше вбирають все необхідне, що стимулює появу нових зав’язей та визрівання плодів. Більш того, розчин підвищує імунітет рослини, що допомагає кущу легше переносити посуху і високу вологість, і загалом зміцнює рослину.

Городники розповіли, навіщо підживлювати огірки оцтом
Городники розповіли, навіщо підживлювати огірки оцтом

Результат видно буквально одразу! Полив робиться не частіше ніж один раз на тиждень, і між такими обробками необхідно як мінімум один раз поливати звичайною відстояною теплою водою. Тобто, треба полити огірки таким добривом, через 2-3 дні зробити полив звичайною водою, і ще через три дні повторити внесення підживлення. Така система допоможе зібрати максимально можливий урожай із кожного куща! Чого ми вам щиро й радимо!

Популярне

Подібні новини