Тепер можна хоч об себе руки витирати: подруга з хімчистки назвала 6 порад, як вивести жирні плями з одягу

Жирна пляма може трапитися навіть з найохайнішою людиною і точно зіпсує настрій, якщо це був улюблений наряд. Однак завдяки 7 порадам від домогосподинь ви зможете швидко вивести жирні плями з одягу.

Порада 1: Уникайте гарячої води

Перш за все пам’ятайте: якщо ви щойно розлили що-небудь і пляма все ще “свіжа” – не використовуйте гарячу воду або гарячу воду в поєднанні з миючими засобами для її видалення. Тепло може сприяти швидшому вбиранню плями в тканину, що лише ускладнить її виведення.

Порада 2: Шматочок лимона

Просте і дешеве рішення, яке, можливо, прямо зараз є у вашому холодильнику: лимон. Відріжте шматочок і потріть ним пляму. Потім виперіть річ у пральній машині і насолоджуйтеся чистим і свіжим одягом.

Порада 3: Засіб для миття посуду

Як позбутися жирних плям на одязі? Спробуйте засіб для миття посуду! Нанесіть його на пляму і дайте йому час вбратися, розщеплюючи жир. Потім виперіть одяг як зазвичай у пральній машині, і жирні плями зникнуть.

Якщо ж забруднилася річ з поліестеру, то домогосподині рекомендують її прати при найвищій температурі, рекомендованій на етикетці.

Як вивести жирні плями з одягу: домогосподині назвали 6 дієвих порад
Як вивести жирні плями з одягу: домогосподині назвали 6 дієвих порад

Порада 4: Звичайний оцет у поміч

Жирна пляма з’явилася на замшевому одязі? Нанесіть оцет на зубну щітку і обережно потріть нею замшеву тканину. Однак будьте обережні та не тріть занадто сильно, оскільки ви можете розмазати пляму.

Порада 5: Бензол

Ви помітили жирну пляму на одязі тільки через деякий час? Змастіть пляму бензолом, а потім виперіть одяг у пральній машині. Це, швидше за все, допоможе вивести пляму.

Порада 6: Тальк

Побороти свіжу жирну пляму на улюбленій одежині може помогти й тальк, адже він поглинає жир і запобігає утворенню плями.Однак зверніть увагу, що його потрібно застосовувати, поки жир ще не вбрався!

Після використання тальку досвідчені господині рекомендують додатково випрати річ у пральній машині.

Популярне

Подібні новини