Нарешті “битва” з бур’янами завершена: дізналась про 4 способи, після яких на ділянці не залишається рослин

Бур'яни на ділянці не можуть подобатись, особливо коли городники приділяють так багато сил і часу своїм городам. Розповідаємо, що робити, якщо ви виявили небажані рослини.

Кожен городник полюбляє вирощувати на своїх грядках різні плоди, але точно нікому не до вподоби цілими днями займатись прибиранням бур’янів. Розповідаємо, які процедури допоможуть раз і назавжди позбавити вас від небажаної рослинності.

Як боротись із бур’янами

Мульчування газетами – найпопулярніше рішення. Ви можете розкласти газети просто на свою ділянку поруч із рослинами та кущами. Використовувати можна будь-які газети, оскільки навіть кольорові не шкідливі. Ще декілька десятків років тому для мульчування використовували лише чорно-білі газети, адже кольорові фарби були токсичними. Тепер ця проблема відсутня.

Експерти розповіли, як боротись із бур'янами на городі – ефективні методи, які допоможуть
Експерти розповіли, як боротись із бур’янами на городі – ефективні методи, які допоможуть

Розчин із горілки може допомогти підвищити схожість насіння бур’янів, що для городників стане корисним. На відро води додайте 150 грамів цього продукту та пролийте отриманим розчином грядки. Після цього руками приберіть всі бур’яни, що з’явились. Тільки потім садіть культурні рослини.

Крім того, до посадки культурних рослин ви можете пройтись по ділянці з пальником та просто випалити всі небажані рослини. Таку процедуру краще провести восени, коли врожаю не залишилось. У такому разі термічна обробка буде набагато ефективнішою, адже ви матимете змогу обробити всі бур’яни.

Експерти розповіли, як боротись із бур'янами на городі – ефективні методи, які допоможуть
Експерти розповіли, як боротись із бур’янами на городі – ефективні методи, які допоможуть

До слова, коріння бур’янів схильне до вимерзання. Не всі рослини мають здатність переносити морози. А тому після збору врожаю вже пізно восени, ви можете глибоко перекопати грядки, аби все насіння бур’янів перемерзло протягом зими.

Популярне

Подібні новини