Всього-на-всього 100 грамів гіркого перчика – і колорадські жуки з баклажанів вилітають, як “ошпарені”

Баклажани багаті на вітаміни та клітковину, що робить їх просто незамінними овочами. Проте шкідники часто заважають зібрати рясний врожай. Дізнайтеся, чим обробити баклажани від колорадського жука.

Експерти стверджують, що невеличкі популяції шкідників можна прибрати за допомогою механічного способу, зокрема, зібрати їх руками. Проте це слід робити кожного дня, а ще краще два рази на день.

Однак цей спосіб займає купу часу. Через це городники радять відразу після посадки одягати пластикові обрізані пляшки на кущі баклажанів. Таким чином створюється своєрідний захисний купол від комах. Проте бувають випадки, коли і цей спосіб також може не працювати. І тоді на допомогу приходять роками перевірені народні засоби боротьби зі шкідниками.

Одним із таких засобів є настій перцю. Для його приготування потрібно подрібнити 100 грамів гіркого перцю, залити одним літром окропу, а потім настояти приблизно протягом однієї доби. Перед проведенням обприскування варто процідити отриманий настій та розвести його водою у пропорції 1:10. Крім того, у засіб можна також додати розведену у воді половину господарського мила, а після цього обприскати баклажани від колорадського жука.

Цей дієвий засіб за лічені секунди прибирає колорадських жуків із баклажанів
Цей дієвий засіб за лічені секунди прибирає колорадських жуків із баклажанів

Наступний ефективний засіб – настій часнику та цибулі. Для цього слід взяти 200 грамів розтертих головок часнику та цибулиння і залити їх 10 літрами води, а потім залишити приблизно на 2 години булькотіти на повільному вогні. Після цього приготовлений відвар необхідно процідити та долити таку кількість води, щоб отримати 10 літрів засобу.

Ще один дієвий засіб – настій полину. Він готується дуже просто: травою полину варто наповнити третину відра, залити водою та залишити настоюватися декілька днів, а після цього слід провести обприскування баклажанів.

Окрім того, інколи до полину ще можна додати попіл. Для цього слід залити 5 літрами гарячої води 200 грамів подрібненої трави полину та одну склянку попелу. Після цього засіб варто залишити настоюватися приблизно 2-3 години, потім процідити та додати 50 грамів розведеного у воді господарського мила. Отриманим настоєм необхідно обприскати рослини.

До того ж колорадські жуки бояться деревної золи. Через це міжряддя на грядці радять потрусити золою.

Популярне

Подібні новини