Жовті плями на матраці розчиняються за 2 секунди: знадобиться всього лише 1 ч. л. мила та 70 мл оцту

Міцний, а головне комфортний сон просто неможливо уявити без зручного матраца. Однак з часом він покривається забрудненнями. Дізнайтеся, як без зайвих зусиль прибрати жовті плями на матраці.

Харчова сода

Звичайна сода допоможе чудово очистити навіть застарілі жовті плями на матраці. Для цього способу потрібно всього лише намочити губку для миття посуду або ж зубну щітку та дуже ретельно протерти забруднення. Проте зверніть увагу, що щітка або губка мають бути злегка вологими, а не мокрими. Після цього на жовті плями насипте 2 столові ложки харчової соди, а потім залиште матрац на деякий час, щоб він повністю висохнув. Вкінці очищення варто взяти пилосос та видалити залишки порошку соди.

Перекис водню та сода

Для очищення матрацу за допомогою цього способу необхідно на ватний диск нанести перекис, а потім потерти ним брудну ділянку та зверху насипати харчову соду. Далі слід залишити цей засіб приблизно на 10-15 хвилин. Після цього матрац потрібно потерти за допомогою щітки або губки.

Вже збиралася викидати старенький матрац, але випадково натрапила на цей розчин
Вже збиралася викидати старенький матрац, але випадково натрапила на цей розчин

Оцет та сода

Для цього методу варто додати у порожню пляшку одну чайну ложку рідкого мила та приблизно 70-100 мілілітрів столового оцту. Після цього слід трішки заповнити пляшку теплою водою, висипати 1 чайну ложку соди та ретельно все перемішати. Далі за допомогою пульверизатора необхідно розпорошити отриманий розчин на забруднену поверхню та дуже ретельно потерти щіткою. Після того, як плями зникнуть, слід витерти матрац за допомогою чистої ганчірки.

Лимонний сік або лимонна кислота

Для цього варто змішати в окремій ємності 1/3 склянки лимонного соку або 1 чайну ложку лимонної кислоти разом з однією склянкою води. Після цього отриманий розчин потрібно перелити в пульверизатор та нанести на жовті плями. Далі слід залишити засіб приблизно на 15 хвилин, а потім потерти щіткою або губкою.

Нашатирний спирт

Для приготування ефективного засобу необхідно в 100 мілілітрах води розчинити 1 мілілітр нашатирю та нанести отриманий розчин на жовту пляму. Після цього слід залишити приблизно на 5-10 хвилин, поки засіб подіє, а потім промокнути забруднення за допомогою сухої серветки. Цю процедуру варто повторювати, поки жовті забруднення повністю не зникнуть.

Популярне

Подібні новини