Мій город екологічно чистий, бо давно не дивлюся в сторону “хімії”: 5 рослин, які замінили мені пестициди

Як позбутися настирливих жуків та комах на городі? Редакція сайту "Добрі новини" ділиться секретом вирощування спеціальних рослин, які без хімії очистять ділянку.

Пестициди. Ці хімічні речовини у всіх на слуху. Цікаво, що їх відкрили лише у 1939 році, а науковець, який розробив формулу отримав Нобелівську премію. Щоби там не говорили про натуральність продуктів в СРСР, але “совки” з 1940-х років активно обпилювали колгоспні городи цими хімікатами. У 1980-х роках кількість отруйних речовин на душу (!) населення складало 3 кіло.

Якщо раніше це не вважалося чимось зашкальним, то зараз в усьому світі від такої практики відходять. На невеликих ділянках, тобто на наших городах, замість пестицидів можна рясно висадити корисні та привабливі рослини, які будуть відганяти жуків та настирливих комах.

Експерти розповіли, які рослини захищають город від шкідників

Однією з таких насаджень є петрушка. Її зелені пучки не тільки додають вашим грядкам краси, але й ефективно захищають від морквяної мухи — однієї з найзлісніших шкідників моркви. Крім того, рослина залучає до вашого саду корисних комах, таких як сонечка, які є природними ворогами попелиці.

Шавлія — ще одна зелена красуня, що може бути вашим природним захисником. Вона відлякує капустяну міль, яка завдає значної шкоди капусті та іншим рослинам сімейства хрестоцвітих. Крім цього ця зелень має ще одну приємну властивість — її пікантний аромат робить її чудовою приправою для ваших кулінарних шедеврів.

Як правильно зберігати м'яту та мелісу
Експерти розповіли, які рослини захищають город від шкідників

Меліса лікарська — це не лише рослина з чарівним заспокійливим ароматом, але й потужний захисник від мурах. Її ефірні олії дратують цих комах, змушуючи їх триматися подалі від вашого саду.

Орегано також може стати на захист ваших грядок. Рослина ефективно відлякує попелицю. Окрім того, орегано — це чудова приправа, яка додасть пікантності вашим стравам.

Нарешті, розмарин — справжній супергерой серед рослин. Він відлякує не тільки комарів, які можуть зіпсувати ваш відпочинок на природі, але й бобових жуків, що загрожують вашому врожаю. Розмарин має сильний аромат, який ефективно відлякує комах, водночас його листя ідеально підходять для маринадів, м’ясних страв і навіть десертів.

Популярне

Подібні новини