Засмальцьовані кухонні рушники більше не викидаю! Як 100 г солі перетворять їх на новесенькі: простий трюк

Кухонні рушники є одними із найбільш забруднених речей у домі, оскільки вони вбирають жир і різні плями, які з'являються у процесі приготування їжі, а тому їх не так легко відіпрати.

Чимало господинь надають перевагу заміні кухонних рушників на нові, однак існує чимало простих і доступних методів, які допоможуть з легкістю відіпрати рушники і навіть позбутися застарілих жирних плям. Розповідаємо про них далі.

Замочування рушників

Перш за все, перед тим як переходити до прання, рушники із застарілими плямами рекомендується замочити, наприклад, у солоній воді. Для приготування цього розчину потрібно висипати 100 грамів кухонної солі на 1 літр води. Або ж зробити розчин на основі миючого засобу. Для цього способу потрібно налити одну чайну ложку засобу для миття посуду у тазик з водою та рушниками. Як правило, рушники радять замочувати мінімум на 60 хвилин.

Прання кухонних рушників

Після завершення замочування або як альтернативу цьому етапу, можна переходити безпосередньо до самого прання. Пропонуємо 4 ефективні способи, які неодмінно допоможуть позбутися набридливих плям.

Сіль

Для цього способу в 5 літрах води розчиніть 5 столових ложок солі. В отриманому розчині залиште рушники приблизно на 60 хвилин, а після цього виперіть вручну або в машинці.

Ці 4 ефективних способів допоможуть вам з легкістю відіпрати кухонні рушники
Ці 4 ефективних способів допоможуть вам з легкістю відіпрати кухонні рушники

Оцет

Ви можете додати оцет під час прання в пральній машині, просто налийте 0,5 склянки 9% оцту в відсік для кондиціонера і додайте пральний порошок. Якщо ж потрібно попередньо замочити рушники, розведіть 5% оцет з водою в пропорції 1:1, залиште на кілька годин, а потім ретельно прополощіть і висушіть.

Господарське мило

Варто натерти господарським милом рушник. Після цього покладіть його в целофановий пакет та відправте на всю ніч в холодильник, а вранці виперіть зручним для вас способом.

Гірчиця

Для цього способу варто взяти декілька столових ложок гірчиці та розбавити їх окропом таким чином, щоб отримана суміш нагадувала за текстурою густу сметану. Далі необхідно намочити рушник, нанести отриману суміш, залишити приблизно на 7-8 годин, а після цього випрати його.

Популярне

Подібні новини