Коли потрібно копати картоплю, щоб 600-кілограмовий врожай зберігся до літа: 14 сприятливих днів у серпні

Досвідчені городники рекомендують у вищезазначені дні не лише збирати картоплю, а й закладати її вже на зберігання. Розповідаємо всі подробиці в статті.

У серпні 2024 року настає довгоочікуваний час збору врожаю картоплі. В цей час дозріли не лише ранні, а й середньоранні та середні сорти, тож господарям варто бути готовими до активної роботи на городі.

Згідно з аграрним гороскопом, серпень буде багатим на сприятливі дні для збирання “другого хліба”. Місяць розпочнеться плідно – вже 13 серпня з 14:30 і до кінця доби можна сміливо братися за роботу. Наступні два дні – 14 та 15 серпня – також будуть вдалими для збору картоплі, особливо під знаком Козерога. 15 серпня сприятливий період триватиме до 21:00.

Середина місяця порадує городників ще кількома продуктивними днями. 16 та 17 серпня, коли Місяць перебуватиме у знаку Водолія, будуть ідеальними для збору врожаю протягом усієї доби. Відразу за ними слідують 18 та 19 серпня – ці дні під знаком Овна при спадаючому Місяці також обіцяють бути вдалими для роботи з картоплею.

Городники розповіли про сприятливі дні для збору картоплі в серпні
Городники розповіли про сприятливі дні для збору картоплі в серпні

Друга половина серпня не менш щедра на сприятливі періоди. 22 серпня з 5 години ранку і весь наступний день, 23 серпня, Місяць у Тельці створить ідеальні умови для збору бульб. Цей сприятливий період продовжиться ще на три доби – 24, 25 та 26 серпня, даруючи господарям чудову можливість зібрати багатий урожай.

Ближче до кінця місяця за місячним агрокалендарем варто звернути увагу на 27 серпня. В цей час Місяць перебуватиме у знаку Близнюків і проводити городні роботи можна протягом всього дня.

31 серпня також буде сприятливим для збору врожаю картоплі.

Популярне

Подібні новини