Більше не витрачаю час на замочування: беру 2 столові ложки солі та з легкістю прибираю плями від поту

Плями від поту належать до тих забруднень, які зустрічаються на одязі найчастіше. Попри те, що з ними зіштовхувалися майже всі, не кожен володіє знаннями про те, як ефективно їх можна прибрати.

Існує велика кількість досить доступних та дієвих засобів, які допомагають без зайвих зусиль прибрати навіть застарілі плями. Розповідаємо далі у матеріалі, як можна видалити плями від поту на улюблених речах та які саме інгредієнти вам для цього знадобляться.

Оцет

Цей засіб не рекомендують наносити на білі речі, оскільки в результаті можна отримати жовті плями на тканині. Тому його краще застосовувати для видалення забруднень на кольоровому або ж темному одязі. Для цього способу потрібно змочити ватний диск за допомогою 9% оцту та протерти ним брудні ділянки. Важливо, щоб тканина абсолютно повністю просочилася цим засобом. Після цього слід залишити річ приблизно на дві-три години, а далі просто випрати за допомогою пральної машинки.

Сіль

Сіль підходить для різних типів речей, але найкраще її використовувати на світлому, темному чи різнокольоровому одязі з грубих тканин. Для цього методу радять втерти сіль у забруднення від поту та залишити приблизно на 10-12 годин. Після завершення цього часу потрібно ретельно потерти брудну ділянку за допомогою щітки, але сіль не треба змивати. Після цього річ потрібно випрати у машинці.

Ці 3 прості поради стануть знахідкою для виведення плям від поту з улюблених речей
Ці 3 прості поради стануть знахідкою для виведення плям від поту з улюблених речей

Крім того, одяг можна замочити у розчині з солі. Для того, щоб його приготувати, потрібно у 500 мілілітрах води розчинити 2 столові ложки солі. Далі отриманий розчин слід нанести на одяг та залишити приблизно на три-чотири години. Вкінці річ необхідно випрати у пральній машинці.

Сода

Експерти радять застосовувати цей метод для світлих та білих речей. Перш за все варто приготувати густий розчин на основі води та соди (200 мілілітрів води та 4 столові ложки соди). Отриману суміш потрібно нанести на забруднення за допомогою зубної щітки або просто руками, залишити орієнтовно на 60 хвилин, а потім випрати річ в машинці або руками. Однак температура води не повинна перевищувати 30 градусів.

Популярне

Подібні новини