Ці дрова для пічки найекономніші, не забивають димохід: свекор з села порадив – мінімум сажі, максимум тепла

Часи у нас такі, що вже багато хто з українців замислюється про автономне опалення дровами. Це економно, як показало життя під час блекаутів — надійно. Розповідаємо, як обрати правильно дрова.

Сьогодні, як ніколи актуальне прислів’я: “Готуй сани влітку”. Нинішня ситуація з електрикою хоч і поліпшилася, але це не дає гарантії, що ми без відключень проживемо всю зиму. Тому багато розважливих господарів, особливо у приватних будинках, потроху переходять на пічне опалення, монтують каміни.

І тут постає питання: які ж дрова правильно буде обрати, аби не витрачатися багато і забезпечити себе теплом.

Це просто топ під час блекаутів: які дрова обрати для опалення, аби не коптили та давали багато тепла

Перше і найголовніше, що слід зазначити — що деревину,  яку щойно спиляли. Кількість соків та смол у ній дуже висока, що робить їх непридатними для спалювання. Вона погано горить, виділяють багато диму і сажі, а також утворюють значну кількість конденсату, що може призвести до засмічення димоходу.

Окрім того, запалити такі дрова дуже важко, і часто для цього потрібно використовувати спеціальні засоби. Отже, замість економії, ви прийдете до мороки, додаткових витрат і клопотів.

Найкращим вибором для печі є сухі дрова листяних порід дерев. Вони не лише забезпечують довгий і рівний процес горіння, але й мінімізують кількість сажі, що осідає в димоході. Дрова з дуба, берези, ясена, акації або тополі — це ідеальний варіант для тих, хто хоче отримати максимальне тепло з мінімальними зусиллями. Ці види дерев мають щільну структуру, яка забезпечує довге горіння і високу тепловіддачу.

Щодо вартості, то, куб дров з берези обійдеться ледь не у 2 тисячі гривень.

Це просто топ під час блекаутів: які дрова обрати для опалення, аби не коптили та давали багато тепла

Дешевше обійдуться обрізки дуба, які відмінно підійдуть для маленьких кімнатних грубок. Горіти та опалювати вас будуть не гірше, аніж колоди.

Це просто топ під час блекаутів: які дрова обрати для опалення, аби не коптили та давали багато тепла

Популярне

Подібні новини