Розкидала це по городу і вже через 1-2 години шкідники повилітали як ошпарені: мурах і попелиці не видно

Мурахи та попелиці здатні створювати велику кількість зайвих клопотів для багатьох городників. Дізнайтеся, як за допомогою доступних засобів з легкістю прибрати цих шкідників з ваших ділянок.

Як тільки ви помітите мурах та попелиць на своїй ділянці, терміново вживайте заходів, оскільки вони здатні швидко знищити майже весь ваш урожай.

Однак не поспішайте купувати спеціальні хімічні засоби для боротьби з комахами, адже ефективно впоратися з ними можна і народними засобами. Один з таких методів — полити мурашник розчином, приготовленим з 10 літрів води та одного кілограма солі.

Доволі непоганим засобом є відвар часнику. Для його приготування потрібно залити окропом 200 грамів подрібненого часнику. Після охолодження суміш потрібно розбавити з 10 літрами води. Отриманим розчином обробіть мурашник і навколишню територію.

Крім того, кориця може також стати потужним союзником у боротьбі з цими шкідниками. Ця популярна спеція ефективна завдяки своїм компонентам, які здатні відлякувати мурах і порушувати їхні “комунікаційні шляхи”. Мурахи використовують феромони для спілкування та орієнтування, але кориця заважає їм, блокуючи ці сигнали і змушуючи їх заблукати.

Цей дієвий засіб вже не один рік допомагає з легкістю прогнати всіх мурах та попелиць
Цей дієвий засіб вже не один рік допомагає з легкістю прогнати всіх мурах та попелиць

Щоб захистити дерева від мурах і попелиці, використовуйте корицю як бар’єр. Нанесіть її за допомогою ватної палички вздовж шляхів, якими мурахи регулярно переміщуються. Цей простий бар’єр не дозволить комахам перетнути його.

Також можна використовувати ефірну олію з кориці. Для цього змочіть ватний диск у олії і розмістіть його в місцях, де часто бачите мурах, або протріть їхні шляхи. Для захисту дерев і кущів просто посипте корицею навколо рослин. Ця спеція відлякує мурах і попелицю, яка часто з’являється там, де є велика кількість комах.

До того ж, обробити рослини можна за допомогою настою з цибулі. Для цього залийте одним літром води склянку подрібнених цибулин. Дайте суміші настоятися протягом доби, після чого використовуйте її для обробки садових і городніх рослин.

Популярне

Подібні новини