Помідорам не даю достигнути, а збираю прямо зеленими з куща та лишаю у спокої на 2-3 місяці: робочий лайфхак

Помідори, виявляється, можна і треба збирати зеленими. Розповідаємо, у яких випадках це потрібно робити, скільки такі плоди пролежать та як їх правильно зберігати.

Помідори. Скільки матеріалів про них написано, але, здається, ця тема буде просто невичерпною. Як і коли краще їх збирати? Виявляється, знімати перший врожай можна ще коли самі плоди зелені. Це важливо зробити, якщо вашою метою є довготривале зберігання, а не використання томатів тут і зараз у стравах або консервації.

Чому ж можна збирати нестиглі плоди та що з ними можна робити? Звісно, не сподівайтеся, що тверді зелені помідорчики будуть гарно смакувати. Але їх зоряний час ще попереду!

Найкраще добриво для помідорів
Експерти розповіли, чому томати варто збирати зеленими

Під час зберігання, такі томати мають більшу стійкість до зовнішніх впливів і можуть зберігатися до трьох місяців. У цей період відбувається справжня магія: городина поступово дозріває, перетворюючись на соковиті, ароматні овочі, які готові до вживання в будь-який момент.

Основним фактором, що впливає на цей процес, є етилен – природний газ, який виділяють фрукти та овочі, коли з куща потрапляють у тепле приміщення. Ви точно бачили, як зелені банани “стигнуть” на підвіконні. Те саме відбувається і з томатами, персиками і навіть абрикосами. Цей газ стимулює перетворення хлорофілу в каротиноїди, що надає плодам їхнього характерного червоного кольору. Щоб пришвидшити дозрівання помідорів, можна скористатися простим, але ефективним лайфхаком: додати до них червоне яблуко, стиглий банан або вже їхнього стиглого “сородича”.

Експерти розповіли, чим підгодувати помідори для того, аби вони дозрівали набагато краще
Експерти розповіли, чому томати варто збирати зеленими

На останок зауважимо: зеленій городині важливо забезпечити їм прохолодне та темне місце без надмірної вологості. Такий мікроклімат допоможе уникнути гниття та інших пошкоджень плодів, зберігаючи їхню свіжість на тривалий період.

Популярне

Подібні новини