Мрії про ідеальний сад стануть реальністю: зробіть цих 7 простих кроків до краси вашої зеленої ділянки!

Яка б господиня та господар не хотіли б перетворити власний сад на справжню перлину. Однак іноді, оглядаючи свою ділянку, навіть не знаєш, за що братися для досягнення цієї мрії.

Садівники попіклувалися про вас та дали 7 простих порад, які допоможуть у цій справі. Тож у будь-який час, коли у вас з’явилася мотивація зайнятися садом, але ви не знаєте, з чого почати: ось поради, як зробити клумби охайними, а сад – ще приємнішим.

Відмовтеся від пластику

Брезент, горщики і навіть садові шланги: знайти пластик у саду простіше простого. Чому б не відмовитися від нього, щоб зменшити забруднення, скоротити кількість відходів і зробити свій сад привабливішим?

Обирайте альтернативи: скляні теплиці, металеві лійки або картон замість пластику для накриття тощо. Ви також можете виготовляти власні добрива та компост, щоб відмовитися від пакетів та пляшок, а також створювати власні декоративні етикетки для рослин.

7 порад від профі: як зробити сад найкрасивішим та найквітучішим
7 порад від профі: як зробити сад найкрасивішим та найквітучішим

Сховайте контейнери для компосту і сміття

Навіть якщо вони зроблені з обробленої деревини, контейнери для компосту та сміття – не найпривабливіші об’єкти для демонстрації! Виділіть окремий куточок для них, прихований від сторонніх очей.

А щоб елегантно приховати ці елементи, використовуйте чагарники чи решітки з вічнозеленими рослинами.

Займіться доглядом за рослинами

Щоб сад виглядав ще привабливіше, не забувайте про догляд за рослинами у саду: про обрізку, прибирання та прополку. Видаляйте сухі стебла та мертві гілки, оновіть ґрунт навколо багаторічників. Навесні складайте список рослин, які постраждали від морозів, і замініть їх.

Не забудьте використати мульчу (мінеральну або натуральну) як завершальний штрих: результат буде чистішим, а рослини лише подякують за це.

Обробка кордонів клумб

Перш за все, чистота: виділіть клумби за допомогою чітко окреслених країв. Підрівняйте газон біля клумб і створіть бордюри з цегли або бруківки. Помістіть їх у траншею, еквівалентну їхній висоті + 3–5 см.

Вибір правильних рослин за розміром і кольором

Поєднання кольорів і фактур робить клумби привабливішими. Саджайте високі рослини, такі як топіарій чи корділіна, додайте об’єму з допомогою трав або лаванди. Включіть рослину-зірку вашого саду для драматичного ефекту. Наприклад, дельфіній або декоративний часник. Заповнюйте порожні місця однорічними рослинами, дотримуючись пропорцій 2/3 однорічних рослин і 1/3 багаторічних.

Що стосується кольорів, поєднуйте гарячі та холодні кольори для створення контрастів.

7 порад від профі: як зробити сад найкрасивішим та найквітучішим
7 порад від профі: як зробити сад найкрасивішим та найквітучішим

Уникайте надмірного безладу

Не порушуйте спокій вашого саду занадто великою кількістю декоративних елементів або рослин. По-перше, дотримуйтесь відстані між рослинами, щоб не заглушати їх. По-друге, розділіть рослини, що розрослися.

По-третє, упорядкуйте прикраси і зберігайте інструменти в сараї або в закритих скринях.

Оновіть зовнішнє освітлення

Ваш ошатний сад заслуговує на гарне освітлення. Інвестуйте в систему освітлення, яка підкреслить вашу зелень і декоративні елементи. Подбайте також про освітлення навколо тераси, щоб ви могли насолоджуватися довгими літніми вечорами.

Оновлений, доглянутий та добре освітлений сад стане вашою справжньою гордістю і об’єктом захоплення сусідів.

Популярне

Подібні новини