Кущі лохини після літа виглядають занедбано? Оживіть їх за 5 простих кроків до наступного сезону

Якщо ви хоч раз вирощували лохину, то знаєте, що вона невибаглива і вимагає багато уваги, але навіть восени потрібно стежити за кущем і проводити низку заходів для гарного врожаю.

Насамперед, восени кущ потрібно правильно поливати та підгодовувати. Перевірте вологість ґрунту і помірковано його поливайте.

Якщо погода погана і постійно йдуть дощі, скасуйте полив, щоб не заливати коріння. Якщо на вулиці посуха, потрібно щодня поливати лохину по відру води на кожен кущ. На перший рік після висадки куща добрива не додають, але потім по осені обов’язково вносять калієву селітру або сульфат калію. Добрива в сухому вигляді додають у ґрунт і перекопують.

Азотовмісні добрива восени краще не вносити, інакше наростаюча зелена маса взимку може померзнути. Лохина не перетравлює органіку, тому вносимо тільки мінеральні комплекси.

Дачники розповіли про серпневий догляд за лохиною
Дачники розповіли про серпневий догляд за лохиною

Також не варто використовувати добрива з нітратами в складі – вони будуть токсичними для лохини. У перші кілька років обрізати кущ не треба, крім підтримки чистоти рослин, але потім потрібно щороку восени прибирати зіпсовані та хворі гілки, а також частково обрізати здорові частини, щоб добитися гарного врожаю наступного року.

Якщо цього не робити, кущ перетвориться на зарості, недоотримає корисних речовин і сонця, і врожай буде дуже мізерним. У жовтні потрібно буде зрізати густі гілки лохини і обробити рослину садовим варом або покупними засобами. Це допоможе уникнути зараження на зрізаних ділянках і врятує від шкідників та комах.

Процедуру обрізки потрібно завершити до кінця жовтня, інакше кущ у зиму замерзне. Як ви бачите, нічого складного у догляді за лохиною немає, але дотримання цих елементарних правил дозволить вам зібрати дуже смачну та велику лохину наступного сезону!

Популярне

Подібні новини