75-річна бабуся навчила секретним технікам пересаджування полуниці восени – ефект неодмінно здивує!

Вважається, що найкращий час для пересадки полуниці – це осінь, коли сонце стає менш активним. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як правильно провести пересаджування полуниці восени.

Коли саме варто пересаджувати полуницю під час осіннього періоду

Експерти зазначають, що зазвичай осіння пересадка полуниці залежить від регіону вирощування врожаю та погодних умов. Наприклад, якщо у вересні мало дощів, то тоді у такому випадку краще відкласти пересадку до жовтня. Досвідчені городники рекомендують проводити пересадку з 10 по 20 жовтня, оскільки в цей період ґрунт вже не занадто сухий і не твердий, що сприяє хорошому вкоріненню рослин.

Зазначимо, що пересаджувати полуницю можна і навесні, але тільки ті кущі, які ще не зацвіли. Як зазначають фахівці, правильна пересадка забезпечить вам урожай уже наступного року.

Як правильно проводити пересаджування полуниці восени

Пересадка полуниці може здійснюватися двома способами: через розмноження корінням та через розмноження вусиками. Перший метод є простішим і не вимагає спеціальної підготовки. Для цього вам знадобляться лише лопата і вода. Як діяти? Потрібно викопати кущ з одного місця і пересадити його на нову ділянку. При цьому корінь саджанця повинен бути довжиною не менше 5-10 сантиметрів і мати листя на кущі.

Під час пересадки спочатку налийте води в ямку, занурте коріння рослини у воду, а потім засипте землею. Відразу після завершення пересаджування важливо добре полити рослину та накрити її шаром соломи. На цьому процес завершено!

Цією дієвою схемою пересаджування полуниці восени користуюся вже давно
Цією дієвою схемою пересаджування полуниці восени користуюся вже давно

Другий метод пересадки полуниці восени набагато складніший і вимагає підготовки. Тому планувати його потрібно ще навесні, коли полуниця починає пускати вусики. Виберіть найсильніший і найдовший вусик та помістіть його в окрему ємність для укорінення.

Потім до горщика додайте ґрунт, найкраще використовувати універсальний або той, що знаходиться на грядці. Вусик потрібно присадити в ємність і дати йому час укоренитися.

Приблизно до кінця літа або початку осені пагін повинен укоренитися. Щоб переконатися в цьому, розкопайте посаджений вусик і перевірте, чи з’явилося коріння. Якщо коріння є, тоді відріжте паросток від материнської рослини – і у вас буде новий укорінений кущ полуниці.

Після цього дійте за стандартною схемою пересадки, описаною раніше. Для кращого врожаю під час пересаджування додайте добриво. Зверніть увагу, що після завершення пересадки важливо обрізати кущі, щоб не допустити заростання бур’янами, оскільки це може вплинути на врожайність.

Популярне

Подібні новини