Зробіть своїм кабачкам таку “зачіску” – і вони не будуть гнити: 3 помахи ножицями вирішили мою проблему

Влітку важливо зробити стрижку кабачкам, аби вони плодоносили набагато довше та краще. Розповідаємо про тонкощі такого догляду за рослинами на городі.

Літня обрізка кабачків може допомогти вам суттєво підвищити врожайність культури та покращити її смакові якості. Для того, аби виростити смачні плоди, недостатньо просто посіяти рослину – за нею потрібно регулярно та систематично доглядати.

Крім літньої підкормки, важливо влаштувати кабачковим кущам ще й “похід до парикмахера”. Мова йде про спеціальну обрізку, яка допоможе захистити культуру від гнилі та підвищіть врожайність. Нічого складного у цій процедурі немає, а займає вона декілька хвилин.

Як обрізати листя кабачків

Для початку потрібно взяти гострі садові ножиці, аби дійсно різати, а не рвати листя. Потім потрібно обрати 3-4 верхні листки. Важливо підрізати саме верхнє листя на кущах кабачків, аби створити отвір – так вам буде простіше збирати плоди, а рослині буде легше рости.

Експерти розповіли, як правильно обрізати кабачки на грядці влітку та навіщо це потрібно

Далі зробіть косий зріз таким чином, аби утворена “чашка” – пустота у стеблі рослини – дивилась в сторону. Це потрібно, аби в результаті вода, яка буде потрапляти зверху на кущ, стікала до ґрунту, а не застоювалась у стеблах рослини.

У результаті, за словами експертів, кабачкові кущі будуть краще вентилюватись і грітись під сонечком. У такому разі вода від дощів, поливу та ранкової роси не буде застоюватись на листі рослин, від чого вони будуть просихати набагато швидше та краще.

Експерти розповіли, як правильно обрізати кабачки на грядці влітку та навіщо це потрібно
Експерти розповіли, як правильно обрізати кабачки на грядці влітку та навіщо це потрібно

Такий ефект допоможе зменшити ризик появи гнилі на листі та плодах. Як показує досвід городників, часто саме гниль є причиною поганого та низького врожаю, а також недостатньо смачних плодів. Правильний догляд у компанії обрізки допоможе раз і назавжди вирішити проблему.

Популярне

Подібні новини