Тітка Марія з дачі більше не поливає помідори: “Вони від спраги червоніють!”. Дивний, але дієвий підхід

Дозрівання томатів у різних регіонах відбувається по-різному. Десь томати на початку серпня вже червоні, а десь дачники не можуть дочекатися, коли хоча б один томат почервоніє.

Щоб прискорити процес дозрівання, є низка найпростіших агротехнічних прийомів.

Для початку, потрібно знати, що за дозрівання плодів відповідає гормон стресу – етилен. Фізично, це газ, що синтезується у рослинах. Він нормалізує зростання кущів, стимулює визрівання помідорів, і за рахунок цього листя та квітки томатів старіють. Потім плоди та листя починають опадати.

Є хімічні препарати, які можуть дуже швидко це зробити при листовій обробці, але хімікати використовувати не будемо, оскільки хочемо зібрати екологічно чистий урожай. Механізм виділення етилену можна запустити й простішим шляхом, оскільки організм рослини реагує на вироблення етилену стресом.

Головне завдання – викликати стрес у помідорів, щоб запустити механізм біосинтезу та вироблення гормону стресу. Перший метод – підсмикнути коріння рослини. Для нього це буде одним із найпотужніших стресів у житті, і почервоніння томатів значно пришвидшиться. Навіть плоди, які ще не досягли свого звичного сортового розміру, почнуть червоніти, оскільки кущ намагатиметься дати своє потомство.

Експерти розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів
Експерти розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів

Другий спосіб – мінімізувати полив томатів за місяць до збирання врожаю. Якщо спека вже минула, можна взагалі припинити полив. Цей спосіб допоможе виростити дуже смачний урожай із високими показниками цукристості.

Використовуйте ці прості серпневі рекомендації, щоб переконатися в їхній високій ефективності.

Популярне

Подібні новини