Як поливати лохину у серпні, аби не пожовкла від спеки: хитрий прийом від мого діда, який був агрономом

Щоб лохина добре розвивалася і радувала урожаєм, важливо забезпечити їй правильний догляд та полив. Розгляньмо, як правильно це робити й тоді вона буде рости здоровою і родитиме рясно.

Вода — наше джерело життя. Без неї на городі пропадуть навіть найстійкіші рослини. Кущам лохини вона просто необхідна для нормального родіння. Рослина має поверхневу кореневу систему, яка розташована близько до поверхні ґрунту, приблизно до 30 см. Недостатній полив може призвести до засихання коренів. Але з іншого боку, надмірність води може викликати загнивання коренів і зростання грибкових захворювань. Тому важливо знайти правильний баланс.

Звичайно, рослина потребує регулярного зрошення, особливо під час активного росту, цвітіння та плодоношення. Загалом, її слід поливати 2-3 рази на тиждень залежно від погодних умов і типу ґрунту. У спекотні періоди кількість поливів можна збільшити.

Дачники розповіли про серпневий догляд за лохиною
Агроном назвав найефективніший метод поливу лохини для родючості

В цілому на один кущ в середньому потрібно витрачати 10-20 літрів води за один раз. Найкраще робити це треба рано вранці або пізно ввечері, коли випаровування вологи зменшується.

Оскільки лохина віддає перевагу слабокислим ґрунтам, важливо використовувати воду з нейтральним або слабокислим рівнем pH (близько 4,5-5,5). Якщо у вашому регіоні вона занадто лужна, можна підкислити за допомогою лимонної кислоти або оцту (1-2 чайні ложки на 10 літрів води).

Агроном назвав найефективніший метод поливу лохини для родючості

Зауважимо, що оптимальним є крапельний полив, який дозволяє забезпечити рівномірне і поступове зволоження землі. Також можна використовувати ручний — із лійки, уникаючи потрапляння рідини на листя та ягоди, щоб не сприяти розвитку грибкових хвороб.

В різні пори року її зрошують по-різному. Навесні поливайте регулярно, стежачи за тим, щоб ґрунт залишався вологим. Літом, під час цвітіння та плодоношення, її потреба у воді значно зростає. Особливу увагу приділяйте поливу під час спеки. Якщо їй не вистачає вологи в цей період, ягоди можуть бути дрібними та кислими. А от восени, після збору врожаю полив слід поступово скорочувати, щоб підготувати рослину до періоду спокою. Ну а взимку лохина перебуває в стані спокою, тому полив не потрібен.

Популярне

Подібні новини