Посадіть ці квіти у серпні 2024 – і квітник буде радувати протягом усього наступного року: невимовна краса

Квітник може дарувати радість протягом усього садового періоду. Однак за умови, якщо правильно підібрати сорти квітів. Дізнайтеся, які саме квіти садівники рекомендують садити наприкінці літа.

Гвоздика китайська

Однією з таких рослин є гвоздика китайська. Зокрема, гвоздика представлена багатьма видами, включаючи багаторічні, однорічні та дворічні варіанти. При виборі гвоздики для посадки у серпні важливо звертати увагу на опис сорту, оскільки кожен вид має свій період цвітіння, а також відрізняється за розмірами та висотою квітів. Для серпневої посадки найкраще підходять холодостійкі дворічні сорти.

Флокси

Флокси є ще однією популярною квіткою для серпневої посадки. Ці рослини можуть радувати око з весни до глибокої осені, залежно від обраного сорту. Низькорослі сорти досягають 40 см у висоту, тоді як середні можуть вирости до 90 см. Їх рекомендують висаджувати у серпні у саду, квітнику, а також на альпійській гірці.

Садова ромашка

Садова ромашка стане чудовим доповненням до групових насаджень на газоні, вздовж стін та огорож або у високих бордюрах. Вона невибаглива у догляді, тому її можна садити і пересаджувати не тільки в серпні, а й у будь-який інший час, коли рослина не цвіте. Однак серпень є особливо вдалим періодом для висаджування цієї рослини, оскільки спека вже не така сильна, і рослини краще приживатимуться.

Мій квітник роками радує око протягом усього садового сезону
Мій квітник роками радує око протягом усього садового сезону

Маргаритки

Маргаритки, багаторічні рослини, які часто вирощують як дворічники, також заслуговують на увагу. Вони квітнуть з травня до липня, а деякі сорти можуть повторно цвісти восени. Маргаритки можна сіяти як безпосередньо в ґрунт, так і в розсадні ящики, пересаджуючи розсаду восени у квітники. Насіння не потребує глибокого заглиблення, буде достатньо тільки припорошити його ґрунтом і легенько притиснути. Ділити і пересаджувати кущі маргариток можна в будь-яку пору, навіть коли рослини квітнуть.

Садовий дзвіночок

Садовий дзвіночок часто вирощують як дворічник. Ця рослина квітне з кінця весни до липня, а якщо регулярно видаляти відцвілі квіточки, то період цвітіння може бути довшим. Низькорослі сорти дзвіночка добре підходять для альпінаріїв, кашпо та бордюрів, тоді як високі види відмінно виглядають у міксбордерах разом з іншими багаторічниками.

Популярне

Подібні новини