Подушку з пір’я більше не віддаю до хімчистки – перу просто в машинці: 1 хитрість допомогла навести чистоту

Багато людей вночі відпочивають на подушках із пір'я. Розповідаємо, як правильно прати її в домашніх умовах, аби не було потреби користуватись послугами хімчистки.

Подушки, виготовлені з натуральних матеріалів, потрібно прати хоча б раз на рік. Наповнювач має властивість вбирати у себе виділення поту та жиру, пил. У такому середовищі розмножуються бактерії, які викликають алергію та висипання на шкірі. На відміну від синтетичного наповнювача, пух і пір’я потребує ретельнішого підходу та особливого догляду. Це допоможе зберегти здоров’я.

Як прати подушку з пір’я

Кожного місяця подушку потрібно провітрювати на свіжому повітрі, але не на сонця. Якщо ви живете у власному будинку, то просто знайдіть затінок і залиште подушки там. Якщо ви – мешканець квартири, то можете покласти подушку на балконі та відкрити вікна, аби був протяг. А ось раз на рік потрібна серйозна дезінфекція подушки.

Експерти розповіли, як правильно прати подушку з пір'я в домашніх умовах без хімчистки
Експерти розповіли, як правильно прати подушку з пір’я в домашніх умовах без хімчистки

Одразу слід зазначити – якщо у вас подушка з пір’я курей, то прати її категорично не можна ні руками, ні за допомогою машинки. Такий матеріал вбирає у себе вологу і не просихає повністю, а тому в хімчистці проводять так звану “суху процедуру”. А ось подушки з пір’я птахів, які плавають у воді, очищати за допомогою вологого прибирання можна.

Експерти розповіли, як правильно прати подушку з пір'я в домашніх умовах без хімчистки
Експерти розповіли, як правильно прати подушку з пір’я в домашніх умовах без хімчистки

У спеціальних магазинах із побутовою хімією продають особливі засоби для очищення пуховиків і подушок із пір’я. Вони виробляються у рідкому виді, адже порошок не встигає розчинитись під час прання і залишає сліди та розводи. Гелі ідеально підходять для прання подушок. Ланолін, який є в їхньому складі, допомагає відновити захисну оболонку матеріалу та робить його м’яким.

Популярне

Подібні новини