Баба Ганна частує огірки “вогняним коктейлем”: її хитрість змусила зеленці рости, як на дріжджах

Сьогоднішню статтю ми присвятимо розповіді про користь та спосіб приготування однієї натуральної підгодівлі, яка здатна позитивно вплинути на наші огіркові посадки.

Щоб зробити поживне добриво, нам знадобиться деревний попіл. Справа в тому, що в ньому міститься велика кількість необхідних рослинам елементів, таких як кальцій, калій, фосфор, бор, магній, залізо та інші.

Однак, щоб використовувати золу як основний інгредієнт ефективної підгодівлі, вона має бути свіжою або зберігатися у сухому місці. Зола, яка потрапила під дощ, не підійде, оскільки корисних речовин у ній буде вже вкрай мало.

Посилити властивості цього засобу допоможе столовий оцет. Для приготування потрібно додати 1 літр просіяної деревної золи у 10 літрів води та добре перемішати, після чого влити 500 мл 9-відсоткового оцту. Отриманий склад залишаємо на 1 годину.

Дачники розповіли, як збільшити плодоношення огірків в серпні
Дачники розповіли, як збільшити плодоношення огірків в серпні

Готовий концентрат розводимо чистою водою у пропорції 1 до 5 та проводимо прикореневу обробку огірків. На одну рослину йде близько півлітра добрива. Пам’ятайте, що полив потрібно здійснювати на вологому ґрунті.

Таке підживлення зміцнить імунну систему огіркових кущів, збільшить кількість зав’язей, продовжить період плодоношення, прискорить дозрівання врожаю, а також покращить смакові якості та розмір майбутніх плодів.

Не забувайте й про інші стандартні поради, такі як регулярний полив та обробки від шкідників та різноманітних захворювань. На різних етапах розвитку огірку потребують різних мікроелементів, тож це обов’язково потрібно враховувати.

Бажаємо успіхів та шаленого врожаю!

Популярне

Подібні новини