Кума Маша поділилася рецептом “морквяного щастя”: всього 5 ложок на відро, і коренеплоди поперли в ріст

Багато дачників радять використовувати цукрові підживлення для моркви. У цій статті ми розберемося, чи дійсно цукор може бути корисним для гарного врожаю цього коренеплоду.

Насамперед, давайте з’ясуємо, з чого складається цукор та яку користь він може дати моркві. Потрапляючи в землю, цукор відразу починає розпадатися на глюкозу та фруктозу.

Другий компонент абсолютно марний – фруктоза не завдає шкоди посадкам, але й поживної цінності не має. А ось глюкоза може допомогти рослині підтримати свій імунітет та отримати енергію для інтенсивного зростання.

Якщо бадилля моркви почне опадати та зменшуватися в розмірах, а рослина хворіти, глюкоза допоможе відновити здоров’я куща.

Найпростіше цукрове підживлення полягає в тому, щоб розвести у відрі води п’ять столових ложок цукру та таким розчином пролити ґрунт навколо моркви. Поливати по листках не рекомендується, оскільки цукор може залучати комах та шкідників, особливо мушок.

Городники розповіли про підживлення моркви цукром
Городники розповіли про підживлення моркви цукром

Набагато корисніше буде зробити цукрове підживлення з дріжджами. У такому випадку рослина отримає глюкозу, вітамін B, мікроелементи та фітогормони.

Це допоможе зміцнити імунітет рослини, покращити її зростання та кореневу систему, а також підвищити мікрофлору в ґрунті, що сприятиме виробленню вуглекислого газу. Дріжджове підживлення з цукром є комплексним добривом для моркви, після якого обов’язково потрібно внести під моркву трохи деревної золи, щоб відновити вміст кальцію та калію в ґрунті.

Для приготування підживлення на 10 літрів води додають п’ять столових ложок цукру та 10 грамів сухих дріжджів. Настоюють протягом 3-4 годин, розбавляють з водою у пропорції один до п’яти та поливають. Проте варто врахувати, що чисте цукрове підживлення може призвести до залучення шкідників і навіть викликати гниття.

Популярне

Подібні новини