Вже 20 років збираю огірки до жовтня: “базарний” секрет продовження плодоношення. Перевірено на практиці!

Щоб ще щонайменше місяць збирати врожай огірків, необхідно наприкінці серпня та на початку вересня виконати низку агротехнічних заходів, які допоможуть зберегти та продовжити плодоношення.

По-перше, необхідно безжально видалити будь-яке листя з ознаками захворювань. Якщо уражено хоча б 20% листя, на плетях таких листків не повинно залишатися. Також потрібно позбутися всіх листків, що торкаються землі.

По-друге, необхідно видалити слабкі пасинки, а сильні, навпаки, сформувати та підв’язати. Взагалі, огірки потрібно прорідити, щоб компенсувати скорочення світлового дня. Усі батоги повинні отримувати достатньо сонячного світла.

По-третє, не можна допускати переростання огірків — збирати плоди потрібно якнайчастіше, тоді нові зав’язі формуватимуться швидше. Усі огірочки неправильної форми слід обривати.

Для профілактики грибкових захворювань можна обробити рослини триходермою або фітоспорином, які можна купити в будь-якому садівничому магазині. Концентрацію розчину потрібно збільшити вдвічі, оскільки в умовах похолодання грибок поширюється повільніше.

Городники розповіли про хитрість обробки огірків у вересні
Городники розповіли про хитрість обробки огірків у вересні

Поливати огірки потрібно лише вранці і тільки теплою водою — у крайньому випадку, її можна підігріти окропом. Кожен полив має супроводжуватися мінеральними підживленнями, такими як зелене добриво, сульфат магнію та калію, відповідно до інструкції. Також можна використовувати Гумат +7 або зольний настій, приготований з відра води та двох склянок деревної золи.

Не менш важливими є позакореневі підживлення. Для цього на п’ять літрів води додаємо трохи марганцівки, щоб вода набула слабо-рожевого кольору, ложку сечовини та янтарну кислоту. Можна також додати півграма борної кислоти для стимуляції зав’язі.

Популярне

Подібні новини