Свекруха розкрила секрет: ця суміш з 4 компонентів врятує огірки від борошнистої роси. Рецепт всередині!

Багато огірків не буває, і кожному дачнику хочеться збирати їх аж до кінця вересня. У цій статті ми розповімо, як підгодувати кущ, щоб він радував вас урожаєм до самих морозів.

Після середини серпня температура значно знижується, і огірки потрапляють у велику зону ризику ураження борошнистою росою.

У цей час необхідно правильно підгодовувати огірки, щоб коренева система залишалася здатною засвоювати корисні речовини довгий час, листя залишалося зеленим, а нові зав’язі формувалися здоровими та сильними.

Деревна зола, яка містить багато фосфору та калію, допоможе зміцнити кореневу систему рослини та простимулювати плодоношення. У тепличних умовах досить просто посипати ґрунт золою і зверху полити чистою водою. Проте у відкритому ґрунті краще приготувати зольний настій.

Беремо одну склянку деревної золи, кладемо її у відро з гарячою водою, ретельно розмішуємо та залишаємо на тиждень, щоб розчин настоявся. Цю рідину використовуємо для поливу під корінь, по одному літру на рослину.

Городники розповіли, як позбутися борошнистої роси на огірках
Городники розповіли, як позбутися борошнистої роси на огірках

Також можна змішати по одній столовій ложці суперфосфату та сірчанокислого калію у відрі води, розмішати до повного розчинення і полити по одному літру на кожен огірковий кущ.

Для боротьби з борошнистою росою підійде китайська суміш. Беремо 100 г сечовини, один грам борної кислоти, марганцівки та купоросу, розчиняємо у відрі води і проводимо профілактичне обприскування по листю кожні 10-15 днів. Цей засіб абсолютно безпечний, і вже через 2-3 дні після обробки можна знімати плоди з рослини.

Популярне

Подібні новини