Мудра свекруха навчила: побризкай цим огірки – і вони забудуть про календар. Хрумкий врожай аж до жовтня

На початок вересня огіркова грядка зазвичай буває вже гранично виснажена, і ми не можемо зібрати багатий урожай, як, наприклад, у липні. Але було б чудово продовжити плодоношення на весь вересень!

А якщо ми скажемо, що при більш-менш нормальних погодних умовах це можливо?

На сьогоднішній день в огірках спостерігається дефіцит бору. Через це огірки стають дрібними, закрученими та хворими. У такому випадку борна кислота застосовується як антисептичний засіб, і водночас вона виступає як підживлення.

При обробці рослин борна кислота покращує мікрофлору та знищує хвороботворні бактерії, зокрема паразитів, що живуть на стеблах і листі. Завдяки такій обробці підвищується захисна функція рослин, і вони стають більш стійкими до різних захворювань та негативного впливу зовнішніх факторів.

Городники розповіли, як продовжити плодоношення огірків
Городники розповіли, як продовжити плодоношення огірків

Для приготування підживлення невелику кількість гарячої води змішайте з трьома грамами борної кислоти, після чого отриману рідину розведіть у десяти літрах води. Тепер можна сміливо починати обприскувати листя огірків отриманим підживленням.

Така проста процедура прискорить зростання та розвиток огірків, зміцнить кореневу систему і, як наслідок, продовжить термін плодоношення.

Обприскувати листя огірків бажано не частіше одного разу на місяць, і підживлювати їх не більше трьох разів за весь сезон. Також слід поливати огірки трав’яним настоєм хоча б один раз на три дні.

Це допоможе зігрівати ґрунт та покращити засвоєння поживних речовин. А якщо ваші огірки ростуть у відкритому ґрунті, їх потрібно вкривати на ніч плівкою.

Популярне

Подібні новини