Баба Віра з Черкащини 50 років вирощувала грошове дерево: 4 золоті правила, щоб листя блищало, як монети

В багатьох українок вдома є грошове дерево. Та виростити міцну рослину виходить не всіх. Розкриваємо секрети, як доглядати за цією гарною рослиною.

Щоб товстянка або “грошове дерево” прекрасно розвивалось і тішило вас своєю красою, за нею необхідно доглядати. Насправді всі правила досить прості, і з ними впорається навіть квітникар-початківець, але дотримуватись їх надзвичайно важливо!

Отже, перше, з чого ми почнемо – це розташування цієї кімнатної рослини. Найкраще розмістити товстянку на східній стороні квартири. Якщо ваше дерево стоїть на підвіконні, навесні та влітку його необхідно переставляти в тінь, оскільки сонячне проміння в цей час може пошкодити листя.

Друге правило – дотримання рекомендацій поливу. Необхідно стежити за тим, щоб ґрунт не був надто сухим або занадто вологим. Влітку грошове дерево потрібно поливати двічі на тиждень, восени та навесні — достатньо одного разу на тиждень. Взимку варто скоротити полив до одного разу на два тижні.

Як доглядати за грошовим деревом: поради від квітникарів
Як доглядати за грошовим деревом: поради від квітникарів

Також важлива температура, при якій росте рослина. Грошове дерево невибагливе, коли йдеться про температурний режим. Температура в приміщенні може коливатися від плюс 22 до плюс 4 градусів. Проте варто враховувати, що ця рослина дуже любить свіже повітря, тому в теплу пору року можна винести його на балкон.

Останній пункт – пересадка. Грошове дерево не надто любить пересадки. Не варто чіпати рослину, якщо на те немає необхідності. Якщо горщик став занадто малим, оберіть більший, але враховуйте, що коріння товстянки росте вшир, а не вглиб. Зволожте землю в горщику перед пересадкою, щоб не пошкодити коріння.

Популярне

Подібні новини