“Ти переш, як курка лапою!” – сказала тітка Олена з Одеси: ось 6 дурних помилок, які я більше не роблю

Виявляється, що недостатньо просто кинути брудні речі в пральну машинку, щоб отримати хороший результат. Розкриваємо 6 лайфхаків, до яких варто дослухаттся під час прання речей.

Перед тим, як запустити пральну машинку, необхідно ретельно розсортувати речі не тільки за кольором, але й за типом тканини. Наприклад, флісовий одяг потрібно прати окремо, а рушники ніколи не варто прати разом із синтетичними речами або блузками з джинсами чи брюками.

Плями на одязі слід видаляти до того, як класти його в пральну машинку. Важливо не розтирати пляму, а промокати її шматком білої тканини.

Не слід класти занадто багато порошку або гелю для прання, оскільки вони можуть не повністю виполоскатися, і одяг залишиться брудним. Крім того, це може зашкодити пральній машинці — надлишки миючих засобів важко вимиваються і можуть забити відділення для миючих засобів.

Якщо ж засобу буде замало, то бруд може залишитися на одязі. Завжди звертайте увагу на рекомендації виробника, зазначені на упаковці.

Експерти назвали головні помилки під час прання одягу
Експерти назвали головні помилки під час прання одягу

Багато господинь використовують лише одну або дві програми прання, що є помилкою. Наприклад, якщо ви перете постільну білизну, обирайте відповідний режим, а не швидке або ручне прання.

Також, якщо на блузці зазначено прати вручну, а ви запускаєте делікатне прання, це може призвести до того, що річ “сяде”. Завжди дотримуйтесь рекомендацій на ярликах, і найголовніше, якщо вказані слова “лише” або “заборонено”, не відхиляйтесь від настанов виробника.

Перед тим, як покласти речі на прання, обов’язково перевірте їх. Вийміть з кишень квитки, чеки, серветки та інші дрібниці. Крім того, всі блискавки на одязі потрібно застебнути, а ґудзики на сорочках — розстебнути. Одяг з можливими пошкодженнями або катишками потрібно вивертати навиворіт.

Не потрібно набивати пральну машинку до межі або, навпаки, запускати її майже порожньою. Якщо ви перевантажите машинку, речі можуть порватися, а сама машинка — зламатися.

Популярне

Подібні новини