Навіщо шеф-кухарі накривають масло склянкою: хитрий трюк, який оцінила навіть моя сільська свекруха

Шеф-кухарі часто використовують різноманітні прийоми, які допомагають прискорити процес приготування страв і зробити їх більш смачними та ароматними.

Один із таких прийомів – накривати вершкове масло склянкою. Це може здатися незрозумілим, але відповідь досить проста: цей прийом дозволяє значно прискорити час розм’якшення продукту.

Часто використання масла у твердому стані дуже незручне: воно кришиться, намазати його на хліб майже неможливо, а в кулінарних рецептах нерідко потрібно використовувати саме підталий продукт. Розм’якшити вершкове масло можна просто, якщо заздалегідь вийняти його з холодильника. Але про цей момент легко забути, і тут на допомогу приходить порада від професіоналів кулінарної справи.

Процедура проста: потрібно відрізати шматочок масла потрібного розміру і викласти його на тарілку. Потім взяти склянку або кухоль відповідного діаметра, щоб він міг повністю накрити продукт, наповнити його гарячою водою і почекати кілька секунд, поки стінки посуду добре прогріються.

Кухарі розповіли, як швидко розтопити вершкове масло
Кухарі розповіли, як швидко розтопити вершкове масло

Після цього воду потрібно вилити, а залишки вологи видалити серветкою або м’якою тканиною. Тепер слід накрити масло прогрітою ємністю і почекати кілька хвилин. За цей час продукт розм’якшиться до стану, який підійде для приготування бутербродів, крему або тіста.

Існують й інші способи прискорити процес розм’якшення масла. Наприклад, можна використати парову баню: наповнити каструлю водою, зверху помістити миску з маслом і поставити конструкцію на повільний вогонь.

Популярне

Подібні новини