Усі зелені перці вмить почервоніють, якщо у вересні робитимете так: сусідка-ботанік поділилася трюком

Якщо правильно доглядати за перцем і забезпечити його достатньою кількістю світла, він зможе дати багатий врожай. Розкриваємо головні вересневі хитрощі.

Ґрунт має бути повітряним і родючим. Дуже важливо, щоб перець не піддавався заморозкам, інакше про жодний врожай не може бути й мови. Якщо ж ви розумієте, що наближається похолодання, а перці на кущі ще висять зелені, прискорити їхнє дозрівання можна за допомогою простих народних методів.

Насамперед, потрібно підживлювати рослини зольним настоєм. Для цього на відро води розводимо дві склянки деревної золи, перемішуємо та залишаємо настоюватися протягом 1-2 годин.

Перед застосуванням розчин потрібно процідити та полити по одному літру на кожен кущ. Також можна розпушити ґрунт на глибину не менше ніж 7 сантиметрів — це забезпечить корінням рослини доступ до кисню та живлення, що прискорить дозрівання плодів.

Городники розповіли, як прискорити дозрівання перців
Городники розповіли, як прискорити дозрівання перців

На стеблі можна зробити невеликий вертикальний розріз, близько 5-6 сантиметрів, і вставити в нього тоненьку тріску. Початок розрізу має бути не менше ніж за 15 сантиметрів від рівня землі. Це допоможе направити всі поживні елементи на розвиток овочів. Щоб перці швидше дозрівали, потрібно знімати вже стиглі плоди з куща відразу, щоб рослина не витрачала зайву енергію та живлення на перезрівання.

Також простимулювати дозрівання можна за допомогою дріжджового, йодового та бананового настоїв. Підійдуть також засоби “Кеміра-люкс”, “Гумі” та “Кристалон”. Щоб перці нормально розвивалися, а плоди дозрівали швидше, потрібно залишити пару пагонів, а решту прищипнути. Нижні пагони теж обов’язково видаляємо, щоб усе живлення йшло у плоди.

Популярне

Подібні новини