Хочете, щоб квіти пишно цвіли? Зробіть так! Зацвіте навіть грошове дерево! Розкриваю свій фірмовий трюк

Касторка, яка є продуктом із молочайних рослин, містить дуже корисну для квітів суміш натуральних кислот. Розповідаємо, чому це круто та як використовувати.

Завдяки цим кислотам олія зберігає свої властивості при різних температурах і стимулює шикарне цвітіння практично будь-яких рослин. Олія має антибактеріальні властивості, що захищає рослини від грибків та бактерій, покращує засвоюваність корисних мікроелементів із ґрунту, а також прискорює фазу появи бутонів і стимулює появу великих квіток.

Цей засіб не лише впливає на цвітіння — він покращує загальний стан рослин. Його складові допомагають зміцнити здоров’я рослин: квіти інтенсивніше розвиватимуться, стебла стануть міцнішими, листя — яскравішим, а квіти — більшими. Касторку не можна додавати квітам у чистому вигляді, тому розчин потрібно правильно готувати.

Якщо концентрація буде занадто високою, можна обпалити коріння рослини та завдати квітам серйозної шкоди. Найпростішим рецептом для приготування розчину є такий: беремо один літр відстояної, дощової або фільтрованої води, додаємо одну ложку касторки та виливаємо розчин в обприскувач.

Квітникарі розповіли, що робити для цвітіння рослин
Квітникарі розповіли, що робити для цвітіння рослин

Найкраще взяти пляшку більшого об’єму, щоб було простіше розмішати інгредієнти — суміш необхідно ретельно збовтати, щоб рівномірно розподілити олію в розчині.

За дві години до внесення добрива потрібно полити рослину звичайною водою, щоб захистити кореневу систему від опіків. Потім ще раз збовтуємо добриво, щоб не було великих бульбашок олії, і трохи обприскуємо листя та поливаємо рослину під корінь. Особливо корисним буде добриво з касторкою для квітів у період бутонізації та під час активного росту.

Для цього важливо врахувати особливості сорту та не переплутати уповільнення росту рослини з дефіцитом корисних мікроелементів, а активний ріст — із початком бутонізації. Якщо все зробити правильно, навіть грошове дерево зацвіте!

Популярне

Подібні новини