Можна пройти повз дорогої “хімії”: для прибирання і прання підійде цей “дармовий” засіб – працює на всі 100%

Знайшли на дальній полиці кухонної шафи давно відкриту та забуту коробочку із сухим гірчичним порошком? Не поспішайте його викидати, адже він буде корисним у побуті.

Багато господинь купують спеціальні засоби для проведення генерального прибирання. Однак не всі вони є ефективними. Саме тому можна скористатися простим рецептом і приготувати універсальний очищувальний засіб. Він здатний впоратися з будь-яким забрудненням у вашому будинку. Розповідаємо далі в матеріалі про секретний очищувальний засіб від досвідчених господинь, який чудово підходить для прибирання та прання.

Інгредієнти для універсального очищувального засобу

Щоб приготувати цей дієвий очищувальний засіб, вам знадобляться такі інгредієнти: 50 грамів або 50 мілілітрів господарського мила, 4 столові ложки гірчичного порошку, 1 столова ложка звичайної харчової соди, 1 столова ложка оцту, 2 столові ложки нашатирного спирту та тепла вода.

Приготування засобу

Натріть господарське мило на терці або відміряйте рідке мило. Змішайте всі інгредієнти у зручному контейнері.

Поступово додайте теплу воду. Маса має набути пастоподібної консистенції. Засіб необхідно зберігати в холодильнику з кришкою, що закривається. Отримана паста підійде для вирішення різних наступних завдань.

Миття посуду

Цей засіб особливо ефективний при видаленні темних слідів із білих тарілок та чашок.

Цей копійчаний засіб для прибирання і прання працює навіть краще за покупні – незамінний у кожному домі
Цей копійчаний засіб для прибирання і прання працює навіть краще за покупні – незамінний у кожному домі

Прання рушників та тюлю

Для виведення плям з кухонних рушників замочіть їх в окропі з додаванням столової ложки засобу на літр води. Тюль достатньо замочити у гарячій воді з такою ж кількістю засобу. Прополощіть вироби.

Очищення кухонних меблів

Нанесіть пасту на меблі, підвіконня та витяжку. Залиште на 10 хвилин, а потім змийте водою. Забруднення чудово видаляться.

Очищення хромованих поверхонь

Паста допоможе видалити вапняний наліт з кранів, ручок та раковин. Нанесіть її на поверхні за допомогою губки, після чого змийте водою.

Ванна кімната

Засіб допоможе очистити раковину, ванну та кахельні стінки. Від жовтого нальоту не залишиться сліду.

Популярне

Подібні новини