Зелена цибуля росте на підвіконні цілий рік: як за допомогою мотка туалетного паперу виростити врожай зелені

Городній сезон наближається до кінця, але це не означає, що настав час попрощатися зі свіжою зеленню з грядок. Адже просту та плодоносну "грядку" можна влаштувати на своєму підвіконні.

Багато хто взимку вирощує на підвіконні зелену цибулю, хоча б тому, що: по-перше, зелень – це вітаміни. По-друге, цибулю найпростіше вирощувати взимку, тому що вона не вимоглива до освітлення. І останнє – взимку та навесні багато великих свят, і до святкового столу завжди потрібна зелена цибуля для різних салатів та інших святкових страв.

Розповідаємо далі в матеріалі, як виростити без землі і навіть без тирси цибулю на зелене перо взимку. Крім того, у вас завжди буде на підвіконні свіжа соковита зелень, якою можна заправити суп або салат. При цьому підвіконня завжди буде чисте, адже земля для вирощування пера цибулі нам не знадобиться!

А знадобляться найпростіші матеріали, які є вдома у кожного, – звичайний туалетний папір (білий або сірий), поліетиленовий пакетик і глибока миска. Спосіб підійде для цілорічного вирощування цибулі на перо.

У цибулин зніміть лушпиння, відріжте верхівки “по плечики”, щоб зелень швидше проростала. Можна також використовувати цибулю-сівок великого розміру.

З цим матеріалом вирощую зелену цибулю на підвіконні цілий рік – зручно, швидко та неймовірно просто
З цим матеріалом вирощую зелену цибулю на підвіконні цілий рік – зручно, швидко та неймовірно просто

Глибоку миску вистеліть туалетним папером, склавши його в кілька шарів. Змочіть папір водою. Він має бути вологим, але не настільки, щоб вода з нього витікала. Викладіть на папір щільними рядами цибулини.

Миску кладемо у пакет. Сам пакет надуваємо, як повітряну кульку, і зав’язуємо шийку. Надутий повітрям пакет має тримати форму.

Залишаємо пакет у такому вигляді на тиждень. Приблизно за цей час зелене пір’я проросте і впнеться у пакет. Після цього пакет можна розв’язати, але не знімати до кінця. Цибулю продовжують вирощувати та зрізати на зелень у відкритому пакеті.

Таким чином, завдяки способу вирощування цибулі на туалетному папері можна мати на столі свіжу цибульку всю зиму.

Популярне

Подібні новини