З цим “потужним” підживленням капуста піде в ріст за лічені дні: ось чим потрібно удобрити цю культуру

Білокачанна, цвітна, броколі – багато городників вирощують на своїх ділянках той чи інший вид капусти. І восени догляд за культурою не закінчується.

У вересні на багатьох присадибних ділянках продовжує рости капуста, особливо середньопізні та пізні сорти. Саме тому, щоб урожай вас точно порадував, проведіть у вересні просте підживлення для росту капусти.

Досвідчені дачники знають, наскільки важливу роль гратиме підживлення у вересні. Найчастіше на це впливають відразу кілька чинників. Насамперед, коректно підібрані добрива допоможуть прискорити процес зав’язування качанів та захистити їх від розтріскування. Також капуста виростає великою, соковитою та смачною.

У цей період рослині особливо важливі два мікроелементи: калій та фосфор. Також, всупереч популярній думці, невелика кількість азоту теж необхідна. Без цих речовин качани не будуть міцними і не набудуть насиченого смаку, соковитості та хрусткості. Крім того, зібраний урожай погано зберігатиметься.

Бажаєте, щоб капуста була соковитою, солодкою та довго зберігалася? А також хочете захистити рослину від шкідників на завершальному етапі зростання? Тоді окропіть капусту одним простим засобом, який дуже легко приготувати самим.

Ця перевірена роками підкормка дає змогу виростити величезні качани капусти – секрет усіх агрономів
Ця перевірена роками підкормка дає змогу виростити величезні качани капусти – секрет усіх агрономів

Засіб готується в такий спосіб: візьміть велику ємність, налийте в неї 10 літрів простої води і додайте одну столову ложку монофосфату калію.

Є ще одна важлива добавка – одна столова ложка 10% нашатирного спирту. Цей компонент виступить у ролі джерела азоту.

Крім того, є сенс налити 100 мл 9% оцту. Завдяки цьому інгредієнту готова суміш являтиме собою не тільки добриво, але й засіб проти шкідників (капусниць, білянок, черевоногих молюсків тощо).

Рясно обдайте рослину приготованим ефективним засобом. Підсумком стане отримання у майбутньому дуже якісного врожаю.

Популярне

Подібні новини