Поклав це у кросівки на ніч – зранку ноги, як у немовляти! Сусід розкрив секрет “антиамбре” для взуття

Багато хто потрапляв у незручні ситуації, коли знімаєш туфлі та відчуваєш неприємний запах із взуття. Особливо це турбує навесні та влітку, коли посилене потовиділення сприяє розмноженню бактерій.

Що робити, щоб така проблема не затьмарювала життя? Ці 10 лайфхаків допоможуть ліквідувати запах із взуття за допомогою доступних засобів.

Сушена гвоздика може замаскувати запах сильнішим ароматом. Також можна насипати у взуття кілька розтертих листочків м’яти.

Чай також часто використовують, розміщуючи пакетики чаю під устілкою, щоб він вбирав неприємний запах.

Активоване вугілля, якщо покласти кілька таблеток у взуття, стане дієвим засобом проти неприємного запаху.

Ще один спосіб позбутися від запаху — посипати устілку корицею. З цією ж метою можна використовувати карі.

Неприємний запах поту у взутті викликаний бактеріями, які гинуть під впливом холоду. Цей спосіб дуже ефективний: покладіть у взуття газету, щоб увібралася волога, загорніть його в пакет і відправте в морозильну камеру на 24 години.

Експерти розповіли, навіщо класти у взуття чайний пакетик
Експерти розповіли, навіщо класти у взуття чайний пакетик

Насипте каву в пару непотрібних шкарпеток і залиште їх на ніч у кросівках.

Дитяча присипка є відмінним засобом від зайвого потовиділення. Можна посипати туфлі всередині або нанести присипку на ноги перед тим, як взутися.

Лаванда швидко впорається з проблемою. Ця лікарська рослина знищує бактерії, які є джерелом запаху. Для дезінфекції помістіть сухі гілочки або мішечки з подрібненою рослиною всередину взуття на ніч.

Кілька крапель олії чайного дерева, нанесених на стінки взуття, створять ефірні пари, які протягом 24 годин надаватимуть антибактеріальну дію.

Сода вбирає всю вологу та сторонні запахи. Просто посипте содою устілки та стінки взуття, а через 12 годин видаліть її та протріть внутрішню поверхню взуття серветкою.

Також у таких ситуаціях використовують спирт, адже він найкраще справляється з бактеріями.

Ці корисні рекомендації прості та доступні кожному, тож ви легко зможете вирішити цю делікатну проблему.

Популярне

Подібні новини